Čiobreliais kvepianti moliūgo sriuba su saldžiu medaus, garstyčių ir jogurto pabučiavimu

Pasakiškai švelni ir kvapni moliūgo sriuba pagal geriausias itališkas improvizacijas,  kurios kai išviriau didžiulį puodą, tai čia pat jį ir suvalgiau (nuotraukoje matosi, kad visa pati į šaukšą ir sutilpau…:)

Reikės:

  • 400g moliūgo
  • 200g bulvių (aš nedėjau)
  • 1 v.š sviesto (naudojau ghee)
  • 1v.š šviesių garstyčių grūdelių
  • 1no smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1a.š čiobrelių
  • sultinio kubelio
  • padažui: 3v.š tiršto jogurto (grietinės), 1v.š medaus, 4v.š grūdėtų garstyčių padažo
  1. Moliūgą ir bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Puode įkaitiname sviestą (bet kaip skaniai kvepia šylantis ghee!),  suberiame garstyčių grūdelius, čiobrelius ir 1min pakaitiname, kol garstyčios pradės spragsėti.
  3. Tada sudedame smulkintą svogūną ir šiek tiek apkepiname.
  4. Suverčiame moliūgo ir bulvių kubelius, gerai išmaišome ir kepame 4min.
  5. Sultinio kubelį ištirpiname puodelyje karšto vandens ir užpilame moliūgus, kad vos apsemtų.
  6. Ant vidutinės ugnies troškiname dar 10-15min, kol daržovės visiškai suminkštės.
  7. Padažui sumaišome jogurtą (grietinę) su medum ir garstyčiomis.
  8. Išvirusią sriubą pertriname blenderiu ir patiekdami negailėdami gardiname jogurto-medaus padažu. Nepaprastai skanu, nepaprastai švelnu!

Šaltinis:

13 thoughts on “Čiobreliais kvepianti moliūgo sriuba su saldžiu medaus, garstyčių ir jogurto pabučiavimu

  1. julė says:

    et, taip ir norėjau komentuoti nuotrauką, kad smagu, kai ir patsai autorius joje matyti .)
    man dabar kažin koks periodas, kai norisi trintų oranžinių geltonų sriubų. čia gal žiemai (ką? čionais tokios nėr) išgint iš kiemo?

    • Sparnuotis says:

      Julyt, man regis, tam ir sukurti oranžiniai apelsinai ir mandarinai, kad jais it sniego gniūžtėm vyti lauk visas pilkumos apraiškas! galima tai daryti ir tokiom sriubom – ir akiai ir gomuriui maloniom:)

  2. Eglė says:

    O, gardu. Dietiška, kaip tik man tokios patinka. Jule virk :) morkų, lęšių, moliūgų. Ai gi tu ir pati žinai :D

    • Sparnuotis says:

      Egle, aš tokių sriubų iš karkos ir lašinių nelinkusi virti, man vien nuo minties plaukai pasišiaušia! Tikriausiai tai vienintelis būdas sugadintį nuostabų sriubos išmislą:)

  3. Vilma says:

    Sparnuoti, pasislink, aš irgi noriu į tą šaukštą – taip skaniai ta sriuba atrodo. :D Ir dar įdaryto grybo užkandai pageidaučiau. :)

  4. Jurate Nair says:

    Kur mano didysis saukstas?! :o) O sriuba tokia labai gerai nuteikianti – ir spalva, ir isivaizduoju, kaip skaaaaanu. Reiketu nepatingeti moliugo gabaleli nusipirkti ir pasigaminti… :o)

    • Sparnuotis says:

      Jūrate, as irgi turiu tokį apvalų šaukštą, ypač skanioms sriuboms skirtą (iš tikrųjų, tai spagečiams), tik jis toks apvalus, kad vos į mano burną sutelpa:))) O klausyk, indai ar turi tradiciniu trintu sriubu?

      • Jurate Nair says:

        Turi jie trintu sriubu, bet speju, kad perimtos is vakaru-britu, o ne tradicines… Na isskyrus lesines sriuba. Reiketu pasidometi, kokia ju istorija. O sprendziant pagal tai, kuom maitina renginiuose bei ivairiose uzkandinese, pomidoru sriuba, atrodo, butu populiariausia… Tik daznai prideda kalendru, kuminu, cesnaku….

  5. Beata says:

    Mielas sparnuoti man taip labai stipriai patinka jusu blogas kad net zodziu neturiu. Tikis vyke lengvi isradingi receptai! Fantastishka! Malonumas vienaz geriausi linkejimai

  6. ZD says:

    Super nuotrauka! :))

  7. ieva says:

    dieviškai skanu! mes tik tik nuo stalo pakilom, palikdami tuščias lėkštes :)

Leave a reply to Sparnuotis Cancel reply