Pikantiškų braškių ir bazilikų užtepėlė su rikotos sūriu (XXI a. paparčio žiedai)

Žurnalas „Virtuvė. Nuo…iki“ su Egle Aleksandravičiūte  priešakyje tinklaraštininkams suorganziavo XXIa. Jonines – ugniavietę joms atstojo Elektrolux orkaitė, vyną pilstė Mineralinių Vandenų atstovas, o paparčio žiedas sužydo rabarbarais ir grietinėle :)  Visa tai taiklia akim ir nedrebančia ranka savo nuotraukose užfiksavo Jurga Mižutavičiūtė!

 

Dalinuosi ir savo žiedu, tikiuosi papuoš ir jis jūsų stalą bei pamalonins gomurį.

Marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlė su pistacijomis

  •  4 angliškos pusrytinės bandelės
  • 250 g rikotos sūrio (arba kito mėgiamio kreminio varškės sūrio)
  • 250 g braškių
  • 4 šaukštai gero balzaminio acto
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1žiupsnelis druskos
  • pundelis šviežių bazilikų
  • sauja išlukštentų, kapotų sūdytų pistacijų
  1. Pasiruoškite braškių marinatą: balzaminį actą sumaišykite su cukrumi, pagardinkite druska ir sudėkite kapotą baziliką. Braškes supjaustykite riekutėmis ir užpilkite balzaminiu marinatu. Palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
  2.  Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite. Nuo braškių nupilkite skysčiaus perteklių. Ant bandelės tepkite rikotos sūrį, barstykite pistacijas, o  ant viršaus dėkite marinuotas braškes su bazilikais.
  3.  Kompoziciją užbaikite „Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Gintauto Jašinsko rekomenduojamu vynu: Botter Prosecco DOC Veneto (21,99 Lt). Šis vynas yra žvilgančios šviesiai gelsvos spalvos, švelnaus vaisių bei gėlių aromato, jaučiami medaus, laukinių obelų žiedų kvapai. Gerai subalansuotas, nesunkaus stoto lengvai putojantis vynas.  

10 thoughts on “Pikantiškų braškių ir bazilikų užtepėlė su rikotos sūriu (XXI a. paparčio žiedai)

  1. Rennie says:

    Ir aš ten buvau midų, alų gėriau, nieko burnoj neturėjau :) Galiu tik pridurti, kad labai labai skani ši užkanda. Malonu buvo gyvai susipažinti.

  2. Viktorija says:

    Mmm… Buvo labai skanu! Laukiu nesulaukiu braškių :) Gal jau yra lietuviškų… Reikia nuvažiuoti į turgų :)

  3. Renata says:

    Bet tai kaip gražiai atrodo! Ir kaip skanu buvo… Nors labiausiai man patiko pati Miglė, mielas ir šiltas žmogus.
    Viktorija, lietuviškų braškių turguje jau yra! :)

    • Sparnuotis says:

      Rennie, Viktorija, Renata, man irgi buvo be galo gera ir miela su jumis susitikti, labai tikiuosi, kad dar turėsime progų kartu susibėgti ir naujų skonių patyrinėti, bei šiaip paplėpėti:)

  4. Indrė says:

    Būtinai išbandysiu, nes atrodo be galo viliojančiai.

  5. […] tie išsidirbinėjimai. Skanūs. Man patiko. Kartais norėsiu ir taip paskanauti. Receptukas – iš Dangiškų migdolų […]

  6. […] Miglės “Marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlė su pistacijomis” […]

  7. laurela says:

    koks skonis dominuoja? saldus sie sumustiniai gaunas? ar koki? vaizdas nerealus, noreciau ismeginti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: