Grybų kepurėlės įdarytos įvairiais sūriais

Nuostabi idėja – sūrių savaitė, kaip žinia, mėgstu juos be galo be krašto. Bet ar iš vis būna žmonių, kurie nemėgsta sūrių? Neįsivaizudoju:)

Siūlau puikią, žaibiškai paruošiamą užkandėlę – grybų kepurėles su turimais šaldytuve sūriais.

Reikės:

  • portabella grybų (arba didesnių pievagrybių kepurėlių be kotelių)
  • citrinos
  • druskos, pipirų
  • traiškyto česnako
  • įvairių sūrių: su mėlynuoju pelėsiu, brie, feta, mocarella, ožkos…ir t.t
  • alyvuogių aliejaus (aš naudojau su baziliku),
  • pesto padažo (nebūtinai)
  1. Nuplauname grybų kepurėles ir nusausiname su popieriniu rankšluosčiu.
  2. Į puodelį įsipilame alyvuogių aliejaus ir su konditeriniu teptuku juo aptepame grybų kepurėles, kurias išdėliojame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi.
  3. Grybų kepurėlių vidų patepame pesto padažu (gabalėlis sviesto su žolelėmis čia irgi galimas arba tiesiog šlakelis gero aliejaus ), pašlakstom citrinos sultimis, uždedame traiškyto česnako, pagardinam druska ir pipirais ir dedame į 180c karšumo orkaitę 5 min.
  4. Tuo metu susipjaustome sūrius:  su mėlynuoju pelėsiu – mėgstantiems pikantiškumą, mocarellą – mėgstantiems švelnumą, o aš rinkausi fetos sūrį, kurį išsukau su bazilikais ir raudonėliais.
  5. Į apkepusias grybų kepurėles sukrauname sūrį ir leidžiame dar 5 min pakepti, kol sūris išsilydys. Och, kaip skanu!

Neturit sūrio? Ne bėda, Kipre valgiau nuostabų variantą – į grybų kepurėles dedam po a.š sviesto sumaišyto su daaaaug česnako ir kapotomis petražolėmis ir apkepame orkaitėje. Taip skanu, kad liežuvį galima nuryti! Gurkt:)

9 thoughts on “Grybų kepurėlės įdarytos įvairiais sūriais

  1. Eglė says:

    Cha, pačiupai mano receptą sūrių savaitei :) Na gerai, ne su portabelo grybais, bet vistiek :) pas mus čia viena einamiausių šventinių užkandėlių. Ir labai paprasta, ir kaskart dažniausiai kitokia būna :) Žiauriai skanu.

    • Sparnuotis says:

      Egle, taip ir jautė širdis, kad reik paskubėti su šituo receptu:) O kokius tu variantus derini?
      Beje, kadangi žinau, kad kas jau kas, bet tu tai tikra sūrių gurmanė, tai nekantraudama laukiu tavo įrašo skirto šios savaitės tema!

  2. Jurate Nair says:

    O! Ir as panasius grybus bei cukiniju griezinelius su feta ir tt savaitgali kepiau. Telepatija, bet nieko tokio, nes neplanavau skelbtis, net nebuvo progos nufotografuoti prie sveciu :o) Skanumelis! O ta paprastesni varianta su cesnakais ir petrazolem irgi turesiu omeny ateiciai :o)

  3. Sparnuotis says:

    Jūrate, ahaha, tai man nepasisekė, kad tau nepavyko savo užkandžių nufotografuot, mielai būčiau “suvalgiusi” ir tavąjį variantą:) Bet aš vis dar laukiu tavo kitų 7nių patiekalų, kuriuos judu su MB gaminot savo svečiams (minėjai, kad buvo 10, 3 jau paskelbei).

  4. Vilma says:

    Grybukai! :))) Aš visą savaitgalį įdarytų grybų mintimi gyvenau, po penktadieninės diskusijos. Dar Elžbieta tokį gerulį receptą užrodė, kad visai nerimstu. :D Turiu indelį, jau rytoj tai kepsiu!

  5. ZD says:

    Pats idealiausias ‘starteris’ dinner party :)) Man su pelesiniu suriu skaniausia..

  6. Brigita says:

    aš labiausiai mėgstu su brie arba gorgonzola (mm), dar daug daug raudonėlių… puikus užkandis prie vyno :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: