Orkaitėje keptos pesto ir tahini baklažanų puselės

Tai mano šio sezono hitas, kurį jau prieš metus nusižiūrėjau toskanietiškų receptų puslapyje. Paruošimas užtrunka tik 5kais minutes, o jau gardumėlis…:)

Reikės:

  • 1no baklažano (arba cukinijos)
  • 2 skiltelių traiškyto česnako
  • 0,5-1v.š pesto padažo
  • 0,5-1v.š tahani padažo (arba pagal pageidavimą: kario pasta, harrisa, žemės riešutų sviestas ir t.t.)
  • Druskos, pipirų

1. Įkaitiname orkaitę iki 180-200C.

2. Baklažanus nuplauname, perpjauname per pusę ir keliais rėžiais įpjauname minkštimą.

3. Puseles apibarstom druska, pipirais, dedame traiškytą česnaką ir pesto/tahini padažą. Gerai ištriname, kad kuo giliau prilįstu į įpjovas.

4. Dedam į orkaitę ir kepam 30-40min, kol puselės skaniai suminkštės. Kepdamas padažas tirpsta ir baklažanas kaip kempinė prisigeria nuostabaus jo skonio ir aromato. Taip pat kepu ir cukinijas (labiausiai man patinka cukinijos su pesto padažu), tik jos skaniausios kiek ilgiau pastovėjusios (dar geriau pernakt) – joms reikia daugiau laiko aromatams susigerti.

Skanaus!

3 thoughts on “Orkaitėje keptos pesto ir tahini baklažanų puselės

  1. Indrė says:

    Aplink vien baklažanai. ir aš noriu!

  2. Emilija says:

    Sveiki! O naudojat tahini pasta ar tahini padaza? :)

Leave a comment