Fetos sūriu ir medumi užkeptos cukinijos

To vyrai niekad nesupras! Atsiprašau, kad diskriminuoju, bet remiuosi savo patirtimi – visi (kokie 5ki ) mano bandymai “pritrenkti”  svečius gaikišku fetos sūrio ir cukinijų apkepu baigėsi ištysusiais iš nusivylimo veidais, tad teko persiorientuoti prie vištienos sparnelių (kuriuos gal papublikuosiu kitą kartą).

Bet šios cukinijos – šventė mano stalui – jos su pastarnokais, fantastiška daržove, kurią atradau tik šį savaitgalį. Ak, ir kur ji buvo anksčiau??? Aš sužavėta:)

Vegetariškiems cukinijų laiveliams su fetos sūriu reikės:

  • cukinijos
  • nedidelės morkos
  • pusės pastarnoko  (tokia balta kūginė šaknis, kurią nukoviau Rimi )
  • pusės rūgštaus obuolio
  • 1v.š smulkintų graikinių riešutų
  • 150g fetos sūrio
  • 1v.š medaus
  • 1v.š sviesto
  • citrinos sulčių
  • mėgiamų žolelių – naudojau raudonėlį ir mairūną
  • druskos, pipirų
  1. Cukinijas perpjaunam per pusę ir su šaukštu išskobiam minkštimą. Apšlakstom cukinijų puses citrinos sultimis, aliejumi ir pagardinam pipirais (nerekomenduoju barstyti druska, nes ji “paleidžia” iš cukinijų vandenį).
  2. Keptuvėje ištirpinam sviestą ir apkepinam sutarkuotas morkas ir pastarnokus, kol daržovės suminkštės,. Pagardinam prieskoniais ir įmaišome pusę fetos sūrio, graikinius riešutus bei tarkuotą obuolį (jei nededat obuolio, galit įspausti citrinos sulčių, dėl rūgštelės).
  3. Cukinijas įdarome keptų daržovių – sūrio mišiniu ir pašaunam į 190 C karštumo orkaitę 30min.
  4. Atskirai išsukame likusį fetos sūrį su medumi (galima jį tiesiog sutrupinti ir apšlakstyti medum) ir  į kepimo pabaigą uždedame ant daržovių ir dar leidžiam 5-10 min pakepti.

Man buvo labai skanu, tie pastarnokai – tikras atradimas, puikūs šakninukai, taip maloniai kvepia!

8 thoughts on “Fetos sūriu ir medumi užkeptos cukinijos

  1. ZD says:

    Pastarnokai yra super skani darzove! :))) Ech tie lietuviai vyrai.. tikrai.. :)

  2. Vilma says:

    Pala, man pasakojai apie pankolį – ar su juo irgi virtuvinį romaną užmezgei? :)

  3. egidija says:

    abi puseles vienu įkvėpimu suvalgyčiau :) ieškosiu pastarnokų ir aš :) tik įdomu skonis koks jų?

  4. ZD says:

    Oi as prisiminiau, kad turiu viena dieviskai-skaniu-pastarnoku recepta. Turbut reiks prigriebt parduotuvej ir iamzint..

    Bet kodel man toks ikvepimas kyla velai vakare ir dar uz lango siauciant baisiam lietui..?

    • Sparnuotis says:

      Garbane, oi kaip mane suintrigavai, labai lauksiu tavo įkvėpimo realizavimo! Aš vakar pastarnokus su morkom tiesiog orkaitėj išsikepiau su trupučiu aliejaus ir druskos – buvo taip skanu, kad apsakyti negaliu! O tu gerom idėjom nuo lietaus giniesi, kaip matau:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: