Mūsų namuose mėsos galima rasti gal 3kartus per metus… bet užtat, prisiekiu, nėra tokios dienos, kada nerastumėte sausainių:) Mano žmogaus vakarienė atrodo taip – didelė stiklinė šalto pieno ir didelis dubuo sausainių. Taigi sakiau, kai tik turėsiu kur kepti – savaitgaliais namai kvepės pyragais ir sausainiais.
Benaršydama po internetą, užtaikiau už jaukaus svetainės skananaus! įrašo, kur aprašyta situacija buvo labai labai artima mūsų namams. Taigi, ir aš nusprendžiau nudžiuginti savo žmogų – plikytais sausainiukais.
Sausainiai išėjo fantastiški! Traškūs iš viršaus, minkštučiai iš vidaus – jei ne formavimo košmaras su kondidetiniu maišeliu – gaminčiau kasdien:)
2 skardoms sausainių reikės:
- 170g miltų
- 75g sviesto
- 3 kiaušinių
- 130g muscovada cukraus (rudojo cukraus)
- 350ml pieno
- Į kaitinimui skirtą puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame.
- Nukeliame puodą nuo ugnies, greitai suberiame miltus ir viską gerai išmaišome (tešla gan tiršta, nėra taip paprasta).
- Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome, leidžiame tešlai šiek tiek pravėsti ir sudedame kiaušinius. Čia pravers mikseris tirštai tešlai – juo gerai viską išplakame.
- Iki šiol buvo viskas labai paprasta ir žaibiška. Eilė sausainių formavimui – su konditeriniu maišeliu spaudžiam sausainiukus ant skardos, išklotu kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi. Merginos, gal galite pasidalinti savo patirčiumi kaip dirbti su konditeriniu maišeliu, nes manuoju atveju buvo visiškas košmaras. Aš iki ausų (nemeluoju) buvau paskendusi tešloje! Baisu! Žiauriai neestetiškas procesas. Kita kartą tikriausiai numosiu ranka į sausainių išvaizdumą ir kabinsiu tešlą su šaukšteliu.
- Kepame 205C karštumo orkaitėje 15 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Labai skanu!
kaip miela :) miela turėt savo žmogų. Ir dar kai tas žmogus mėgsta sausainius su pienu :)) jetau..
Aš jau porą savaičių svajoju apie imbierinius naminius sausainiukus ir pieno stiklinę prieš miegą. Bet tuo viskas ir baigias. Įdomu, kodėl?
O kas dėl plikytos tešlos ir konditerinio švirkšto: anksčiau naudojau konditerinį maišelį, po to, gamindama plikytinukus, pagalbon imdavau konditerinį švirštą, bet vis tiek vargas su abiem: aplimpu tešla, viskas visur būna ne taip, kaip reikia. Vien bėdos. Nežinau, ar taip turi būt, ar tiesiog nemoku draugaut su šiais instrumentais.. arba gal jie nedraugauja su plikyta tešla. Nes va su šaukštuku viskas paprastai vyksta :)
Rūtuliuk, labai linkiu, kad tavo svaičiojimai kuo greičiau išsipildytų. Aš irgi rezgu imbierinių sausainiukų planą:)
O su švirkštais tai nuliūdinai mane… tikriausiai šaukštelio išeitis vis dėlto geriausia:)
aš vis dar svajoju :)) bet šiandien ryte jau garsiai pasakiau: “šiandien puiki diena išsikept imbierinių sausainiukų” :))
nagi, nenorėjau liūdint :) matai, kai reikia tai reikia. Susikaupi, imi švirkštą ir padarai, ką reikia. Kad ir sunkiai.. gal mes kokios paslapties nežinom? :)
Rūtuliuk, jei netyčia tą paslaptį įminsiu, būtinai ir tai pasakysiu!
labukas :)
mielas puslapiukas :) man kazkaip iseina plikytiniai ir su svirkstuku ir su maiseliu…neziau net kodel…ir idara dar ipurskiu i viru iskepusiu…gal teslike nelabai tinkamai paruosta buna…nezinau :) bet vistiek jie labai mieli…ir jaukus :)
Gintare, o kaip tau pavyksta į tą maišelį konditerinį tešlą sufarširuoti?:) Man tai maišelis deformuojasi, užsiklijuoja ir tešla per kraštus krenta, o į maišelį nelenda, brrrr:) O iškepę – jie tikrai nuostabiai jaukūs, kaip kad tu ir sakai:)
ka as zinai imu su saukstu ir is auksciau banfau ivarvinti, o maiseli pasiguldau ir vienakrasta atkeliu ir kisu su saukstu :) ir mano tesla nera labai tokiakieta…gal tavosi biskiuka per kieta buna…nes turetu buti kaip riebios rugscios grietines tirstumas…nezinau man pavyksta labai lengvai sudeti tesla i abu koditeriniusisradimus :) ir nesusilipdau ir neisiteplioju :) noeciau pameginti tavuosius..ir pameginsiu butinai :)
Beje, kas del sausainiu formavimo – as naudoju konditerini maiseli. Pridedu teslos iki puses maiselio, ir spaudziu nuo virsaus po truputi. Labai puikiai viskas spaudziasi. Gal tiesiog per daug teslos pridedat, jei ji labai per krastus “islipti” nori. O kadangi tesla labai tirsta, tai sunku ir sulaikyt, kad ji neislistu, jei jos daug yra ideta.
Aj, kokie fantastiskai grazus tausausianiai isejo!!! negalejau akiu atplesti nuo nuotraukos:))) Aciu, uz patarima, kita karta irgi meginsiu su puse maiselio, nes tiesa, kad prikraudavau iki virsaus, o tada jau pamegink, sulaikty tesla, kad gudrus…:)
Aciu uz pagyrimus. Matyt todel gavos skanus ir grazus, nes pasakiau, jei jau ir dabar nesigaus, tai daugiau nedarysiu :))) Bet viskas pavyko labai fainai, sausainiu labai greitai nebeliko. Drauge paragavus pasake – Netikiu, kad kepei pati, cia parduotuviniai :))) Tad nuo siol receptukas sis irasytas i favoritus :)
Neisidejo mano pirmas komentaras. Rasiau, kad labai patiko sie sausainukai. Labai skanus, minkstuciai. Mano pirmieji pavyke plikyti sausainiai. Aciu uz recepta :)
as irgi pridedu nepilna, o iki puses maisiuko, o svirksta pilna :)
Gintare, o kaip paprasciau – su svirkstu ar maiseliu? Svarstau, ar nereiketu man svirksto isigyt.
ziurint kokie sausainiukai :) situs as darau su svirkstu, o jeigu darau su sokolado gabaliukais tai imumaiseli, nes ant ju pas mane dideli antgaliai dedasi, o svirksto siauruciai, taciau man su svirkstu labai fainiai gaunasi. maiseliu man patogiau gal dekorus daryti :) bet cia ipratimo reikalas manau.Rimi hyper maciau nemenka pasirinkima :)
Gintare, oho, esi gerai įvaldžius “spaudžiamųjų” instrumentų niuansus;) reikės ir man treniruotis, kol įgysiu reikiamų įgūdžių:)
che che che…kazkaip savaime gaunasi imti kita “spaudziamaji” instrumenta, jeigu uzstringa kokoso drozles ar sokolado gabaliukai… :))))) manau tik per daug teslos pridedat i maisiuka ir viskas…nman kazkaip viskas oki gaunasi…hm…kad neprisikalbet pries kaledas…o tai bus snipstas…na bet pfu pfu pfu…blogas mintis ir prietarus :)))labanaktukas
Sausainiukam subtiliai suraityti turiu viena patarima – ir cia bus visai ne reklama, nes ir pati drauges paraginta zadu isigyti: http://www.youtube.com/watch?v=MdsOyPzdE28 Kadangi esate tikra virtuoze, pati isivaizduosite sio produkto nauda virtuveje ;-) Sekmes ir aciu!