Indiškai užkeptos krevetės folijoje

Ko jūs prašote, kad atvežtų jums lauktuvių iš Belgijos? Šokolado? Marcipanų? Taip, taip ir aš to prašau… bet ne tik..:) geriausios lauktuvės man – šviežios karališkosios krevetės, kurios kaip tik pas mane ir atkeliavo!

Reikės:

  • 800g šviežių karališkų krevečių (galbūt galima eksperimentuoti ir su šaldytomis)
  • 200ml kokoso pieno
  • 4skiltelės česnako
  • 1cm šviežios imbiero šaknies
  • 1no laimo tarkuotos žievelės ir jo sulčių
  • 1 a.š ciberžolės
  • 1 a.š garam masala prieskonių
  • 1 a.š cukraus (pasireguliuokite pagal savo skonį)
  • druskos
  • sauja šviežių kalendos lapelių
  • sauja kapotų svogūnų laiškų
  • žiupsnelis čili pagal skonį
  1. Išvaldome krevetes, nulupame kiautą ir nusukame galvą, paliekame tik patį uodegėlės galiuką nelukštentą, kad būtų galima pirštais už krevetės pačiupti. Kiautų ir galvų neišmeskite, iš jų virsime aromatingą krevečių sultinį, kurio receptą dar įdėsiu.
  2. Visus likusius ingredientus: prieskonius, česnakus, imbierus, kalendas ir svogūnų laiškus sudedame į blenderį, suberiam cukrų, pagardinam druska, supilame kokosų pieną ir laimo sultis, beigi žievelę ir su blenderiu viską sutriname.
  3. Krevetes dedame į kokoso pieno ir prieskonių marinatą ir paliekame pasimarinuoti 30min.
  4. Atsikerpame 4 folijos kvadratėlius, į juos išdėliojam krevetes, užpilame marinatu, gerai užspaudžiam foliją ir kepame  200C laipsnių karštumo orkaitėje apie 15min, kol krevetės paraus, bet neperkeps ir išliks sultingos (aš pabaigoje dar atidengiau foliją ir leidau 2 min apskrusti).
  5. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Lažinkimės, ar buvo skanu:)

9 thoughts on “Indiškai užkeptos krevetės folijoje

  1. Indre says:

    Mano svajonių pietūs. Juolab, kad tokio dydžio krevečių nei karto nevalgiau, tai atrodo dar penkis kart skaniau :)

  2. Rennie says:

    Kokios krevetės! Aš tai moliuskų užsisakyčiau, bet jau paruoštų, kokius tik Briugėje moka ruošti. Net seilė tysta pagalvojus.

  3. Sparnuotis says:

    Indre, man kažkaip irgi atrodo, kad kuo didesnės, tuo skanesnės, aš net pasiklystų jų pavadinimuose – mes visas vienodai, krevetėmis vadiname, o jie ten – Gambos, scampi ir t.t. pagal dydį krikštyje skirtingai šitą gėrį.

    Rennie, vat neturiu rankos ant moliuskų, reikėtų daugiau treniruotis, krevetes sunku iš principo sugadinti:) O koks ten Briugietiškas receptas tau ant seilės užkritęs?:)

  4. Živilė says:

    Noriu noriu negaliu…. :))) Reikia važiuot į Belgiją, nu ką dabar :)))

  5. Rennie says:

    Labai skanūs tradiciniai Moules au naturel, su paprastomis šakninėmis daržovėmis, bet būtinai tik švieži, jų sezonas nuo lapkričio iki kovo, o Briugė prie pat jūros, taigi ten jie patys šviežiausi. Teko jų ragauti ir Lietuvoje, bet ne tas skonis nes, turbūt, iš šaldytų gamina. Pati dėl tos pačios priežasties jų niekada negaminu, o kai būnų tuose kraštuose stengiuosi būtinai pasivaišinti.

  6. Rūta says:

    Na, Jums dūsaujant galiu pasidžiaugti tuo, kad man ir tos kretės, ir visokiausi moliuskai čia, Belgijoje, ranka pasiekiami. O tuo pačiu lyg ir norėtųsi užstoti Rene restoraną – jie atsiveža šviežias midijas, tikrai iš šaldytų negamina (bent jau prieš pusmetį tai tikrai). Na, skonis gal ir skiriasi, bet čia ir nuo virėjo rankos priklauso. Bet sezono metu tai ir pas juos midijos gardžios :
    O šis krevečių receptas – idealus – gulasi ant mano virtuvės stalo – bus toms krevetėms karšta.

    • Sparnuotis says:

      Rūta, ech, jūs pabėgeliai į Belgiją, baltai pavydžiu ir džiaugiuosi, kad galite sau moliuskais ir krevetėms žongliruoti. Triauškite į sveikatą, duoktie ir mums paauostyti, o aš eisiu prie Rene virtuvės durų pasitrinti:)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: