Troškinti kopūstai su sezamais ir imbieru

Dažniausiai kopūstus kepu  indišku būdu su kokoso riešutais, bet šį kartą nustebino ir pradžiugino kinietiškas variantas su sezamais. Siūlau išmėginti.

Reikės:

  • 1 kg juostelėm pjaustyto Savojos kopūsto (naudojau šviežią kopūstą)
  • 2 v.š sezamo sėklų (paskrudintų sausoje keptuvėje)
  • 1cm tarkuoto imbiero
  • 3 skiltelės smulkinto česnako
  • 1-2 v.š citrinos sulčių
  • 1v.š sojos padažo
  • 2 a.š sezamo aliejaus
  • 1 v.š saulėgrąžų aliejaus
  • šviežios kalendos, grūstų pipirų.

 Į įkaitintą keptuvę pilame abiejų rūčių aliejų ir suberiame smulkintus česnakus, bei imbierą. Pakepame 30sek, kol pasklis prieskonių aromatas.

  1. Tada suberiame pjaustytus kopūstus, viską gerai išmaišome ir troškiname 4-7min, kol kopūstas suminkštės, bet nesukris.
  2. Pabaigoje supilame citrinos sultis, sojos padažą, pagardinam maltais pipirais, suberiame skrudintus sezamus.
  3. Patiekiame su šviežiomis kalendomis. Skanaus!

3 thoughts on “Troškinti kopūstai su sezamais ir imbieru

  1. Jurga says:

    O čia toks kaip pagrindinis patiekalas? nes, jaučiu, kad man nelabai užteks vien kopūsto :D
    Ir kur perki savojos kopūstą? Ar aš nematau, bet aš nerandu jo. Tiesa, mačiau Halėj praeitą savaitę, bet taip ir nenusipirkau.

  2. Vilma says:

    Iš patiekalų matau, kad niekas nepasikeitė…

  3. Sparnuotis says:

    Jurga, dabar Savojos kopūstai atkeliavo į prekybos centrus, gal jų sezonas prasidėjo, mačiau ir Iki ir Maximose. Žinoma, kaip garnyrą gali patiekti:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: