Parmezano sausainiai su rūkyta paprika ir grūstais pipirais

Užsigulėjo mano šaldytuve didelis gabalas Parmezano, tad  įsisisukau į Jurgos pasiūlytą pagrindinių produktų receptą sausainiams iškepti.

Reikės:

  • 160g parmezano
  • 300g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 160g sviesto
  • 1v.š rūkytos paprikos miltelių (būna pirkti Marks&Spencer, Užupio krautuvėje, Halės turguje esančioje aliejaus ir prieskonių parduotuvėlėje)
  • 1a.š šviežiai grūstų pipirų,
  • žiupsnelis druskos
  • kitų prieskonių pagal norus
  1. Sutarkuotą parmezaną išmaišome su tarkuotu sviestu, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, viską išmaišome.
  2. Po truputį beriame miltus, išminkome tešlą.
  3. Iš tešlos formuojame 4cm skersmens dešreles, suvyniojam jas į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą porai valandų.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 200C, tešlą suraikome skridinėliais (geriau plonesniais) ir kepame apie 10min, kol gražiai pagels.

P.S. Dalį tešlos dariau su rūkyta paprika ir pipirais, kitą dalį maišiau su čiobreliais, rozmarinais ir raudonėliais. Tai pirmasis variantas man labiau patiko, antrieji buvo kažkokie blankoki. Bet čia kiekvienas atras sau tinkamiausią variantą. Skanaus!

One thought on “Parmezano sausainiai su rūkyta paprika ir grūstais pipirais

  1. Rennie says:

    Kokie gražučiai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: