Kriauklelės su rikota, čiobreliais ir ruduoju cukrumi

Pavadinčau naiviais šiuos makaronus. Visiškas paprastumas, švelnus skonių derinys, nežinau ar visi suaugusieji supras, bet vaikai tikrai turėtų įvertinti.



Reikės:



  • 60g kriauklelių (ar kitos formos makaronų)

  • 100g rikotos (arba riebios birios varškės)

  • žiupsnelis rudojo cukraus (aš naudojau apie 1a.š – saldumas turi tik paryškinti skonį, bet jo „neužmušti“)

  • čiobrelių


  1. Rikotą išsukame su cukrumi ir čiobreliais (jei naudojame džiovintus prieskonius – šiek tiek patrinkite juos tarp delnų, kad sušilę atskleistų aromatą)

  2. Dideliame vandens kiekyje išverdama „al dente“ makaronus (apie 8-9min).

  3. Sumaišome rikotą su makaronais ir ragaujame. Jauku ir paprasta. Skanaus.

5 thoughts on “Kriauklelės su rikota, čiobreliais ir ruduoju cukrumi

  1. Medeja says:

    Neiprastai kazkaip man su cukrum :) as tikriausiai geriau iberciau druskos ir pipiru :D

    • Sparnuotis says:

      Medėja, va čia ir yra įdomumas, kad neįprasta:) Aš pvz visada geriu rūgpienį su ruduoju cukrumi, o mano draugė – tik su druska ir pipirais. Ir abidvi stebimės – ir kaip tu taip gali???

  2. Nežinau ar man patiktų su cukrum, bet čiobrelis yra gerumėlis.
    Komplimentai dėl nuotraukos. Galvočiau, kad toks patiekalas nefotogeniškas, bet tu radai labai gražų kampą.

  3. Dovilė says:

    Puikūs pietūs buvo..:) Valgiau ir vis tas ‘naivūs’ galvoj skambėjo…Ale tikrai, kitaip nė nepavadintum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: