Karamelizuotų raudonųjų svogūnų sriuba su pesto

Ilgai „brendau“ svogūnų sriubai, bet kai išbandžiau – buvau sužavėta. Nuostabi saldžiarūgštė sriuba, lengvai ir greitai paruošiama (žinoma, laiko turėtojams rekomenduoju originalųjį italų gaminimo variantą, kur užtrunkama su šviežių pomidorų kepimu orkaitėje).

 Reikės:

  • 4 didelių raudonųjų svogūnų pjaustytų plonomis riekutėmis
  • 800g konservuotų pomidorų (arba 1kg šviežių vynuoginių pomidorų)
  • 2- 4 skiltelių česnako
  • 4 v.š alyvuogių aliejaus
  • 2v.š balzamiko acto
  • 1-2v.š rudojo cukraus
  • 250ml sultinio
  • sauja džiovintų baravykų (pasirinktinai)
  • čiobrelių, raudonėlių, druskos ir pipirų
  • Pesto padažo

Garnyrui – itališko batono skrebučių.

  1. Jei naudojame šviežius pomidorus į kepimo indą dedame skiltelėmis supjaustytus 2 svogūnus ir vynuoginius pomidorus, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame apie 40min 180C karštumo orkaitėje (aš naudojau konservuotus pomidorus, tad šį žingsnį praleidau).
  2. Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų, suberiame žiedynėliais pjaustytus svogūnus  ir ant nedidelės ugnies uždengus troškiname 10-15 min, kartas nuo karto pamaišant.
  3. Tada suberiame cukrų, įpilame balzamikor dar kelias minutes kepame svogūnus, kol jie gražiai karamelizuosis.
  4. Į svogūnus suberiame česnakus ir čiobrelius ir dar minutę pakepame, kol pasklis nuostabus aromatas.
  5. Tada į keptuvę su svogūnais sudedame pomidorus (jei keptus orkaitėje, tai be skysčio), suberiame raudonėlį, pagardiname druska ir pipirais, bei šiek tiek patroškiname, kol viskas šiek tiek sutirštės – apie 5 min.
  6. Supilame sultinį, sudedame išmirkytus baravykus, išmaišome ir leidžiame viskam sušilti.
  7. Sriubą patiekiame su šaukštu pesto, pabarstę itališko skrudinto batono kubeliais. Skanaus!

4 thoughts on “Karamelizuotų raudonųjų svogūnų sriuba su pesto

  1. duonosirzaidimu says:

    Fantastiškai skamba!
    Išsisaugau, ačiū :)

  2. Rennie says:

    Skanumėlis…džiovinti baravykai, karamelizuoti svogūnai ir dar vynuoginiai pomidorai. Ir aš išbandysiu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: