Indija kvepianti, piene virta kiaušinienė

 

Netikėtai paruošiamas kiaušinienės būdas, kurį radau pas Giedrę, mane pradžiugino ir pamalonino skrandį. Į porą pasirinkau šiltą ir kvapnią indiškų prieskonių draugiją.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 0,5litro pieno
  • žiupsnelio maltos kalendros
  • žiupsnelio maltų kmynų
  • žiupsnelio ciberžolės
  • žiupsnelio saldžiosios paprikos
  • žiupsnelio aitriosios paprikos (nebūtinai)
  • žiupsnelio paskrudintų kuminų sėklų
  • druskos, pipirų
  1. Kiaušinius išplakame su maltais prieskoniais.
  2. Ant nedidelės ugnies pakaitinam pieną iki užvirimo, supilam kiaušinių plakinį ir atsargiai maišom, kol pieną sutrauks ir atsiskirs skaidrios išrūgos.
  3. Nukeliam puodą nuo ugnies, nupilame skystį per sietelį.
  4. Kiaušinienę pagardinam skrudintomis kuminų sėklomis ir patiekiame su mėgstamomis daržovėmis. Tikrai skanu!

pietustalas.blogspot.com

5 thoughts on “Indija kvepianti, piene virta kiaušinienė

  1. Medėja says:

    Man labai skanu į kiaušinienę dar šiek tiek džiovinto raudonėlio įdėti :)

  2. zemaite says:

    Mums mama vaikystej taip irgi darydavo (tik aisku be visu tu mandriu prieskoniu)ir vadindavom tai “kiausiniu kosyte”.Reiks pabandyt su indisku prieskoniu- turetu but labai skanu.

  3. rūtuliukas says:

    Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: