Itališkas baklažanų užkandis su rikota ir mėtomis

Kas dvi savaites į mano pašto dėžutę įkrenta šviežias kulinarinis žurnalas „Taste Italia“. Kadangio baklažanų sezonas prasidėjo, dalinuosi šiuo puikiu užkandžiu. Gamidnama šiek tiek improvizavau, tad pakomentuosiu ką dariau kitaip.

Reikės:

  • Baklažano
  • 100g rikotos (naudojau naminę birią varškę)
  • Smulkiai kapotų šviežių mėtų (mėtas naudojau džiovintas ir dar skaninau šviežiomis petražolėmis)
  • Aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Česnakų (pasirinktinai)
  1. Baklažaną supjaustome kubeliais ir apkepame gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai pageltonuos ( aš apšlaksčiau aliejumi  ir balzamiku ir kepiau 200C orkaitėje 20min pamaišydama)
  2. Iškeptus baklažanus paskaninam druska ir pipirais, įmaižome prieskonines žoleles ir leidžiame atvėsiti.
  3. Dedame baklažanus į salotų dubenį ant viršaus užtrupinam šviežios rikotos ir pabarstom mėtomis (aš birią varškę ištryniau su druska, česnakais ir pipirais ir išmaišiau su baklažanais).

4 thoughts on “Itališkas baklažanų užkandis su rikota ir mėtomis

  1. Jurga says:

    Oi, turėtų būt be galo skanu :) Man tai čia ne užkandis, o vakarienė ar pietūs :)

  2. kazkas says:

    padaryta. labai skanu. prie kokio vyno labai gera uzkandele:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: