Apie skandalingus nusidavimus iš skrybėlės ir fotogeniškiausias baklažanų salotas granatų sirupe

Nežinau kokių idėjų dar sukasi išmoningose Elžbietos iš žurnalo “Virtuvė Nuo…iki…”  , Lauros  iš Viešųjų ryšių agentūra “AZ communications” ir visos komandos galvose, bet akivaizdu, kad šios merginos turi magnetą, kuris savo šiluma, iniciatyva ir kūrybiškumu sutraukia bloggeriaujančius kulinarijos entuziastus.

Taigi vieną permainingą Birželio 14tosios pirmadienį, pasaulinę tinklaraštininkų dieną, susirinko raganos ir raganiai į skrybėlių, skandalų ir salotų balių, jaukioje, naujoje Kulinarijos Studijoje, įsikūrusioje Teatro g. 7. Kiekvienas gavo po puodą, keptuvę, nuostabiai aštrų peilį, bei svajonių ugniavietę pagal ELECTROLUX. Parduotuvė IKI sukrovė jiems gausų (perteklinį šiais laikais) pageidaujamų produktų krepšį, o vyno ekspertai iš Mineralinių Vandenų atidžiai išnagrinėję salotų ingredientus išbūrė stebuklingą gėrimą iš savo statinės. Ir… burtų lazdelei pamojus, raganoms panorėjus, linksmame šurmulyje su palaikymo komanda, netrukus nuskambėjo gardūs čepsėjimai ir palaimingi dūsavimai. Būta dėl ko – devynios sklidinos fantastinių salotų lėštės! Mirtingieji – pavydėkite!

 Mano salotoms atiteko fotogeniškiausiųjų vieta, tad už foto akį dėkoju Jurgai iš Savaitgalio rendez-vous (ak, Jurga, Jurga, pamokyki ir tu mane TAIP fotografuoti), ir kviečiu pasimėgauti persiškomis baklažanų salotomis su granatais ir kedrų riešutais.

Persiškos keptų baklažanų salotos granatų sirupe su kedrais ir mėtomis (receptas jau buvo publikuotas, bet pasikartosiu)

 (3-4 porcijos)

  • 4 saldžiosios paprikos
  • 2  baklažanai
  • 4 v.š paskrudintų kedro riešutų
  • 2 saujos šviežių granato sėklų
  • 4 v.š granatų sirupo (rūgštesnio, skirto labiau daržovių patiekalams, o ne gėrimams gardinti)
  • 4 v.š citrinos sulčių
  • 2 v.š alyvuogių aliejaus
  • sauja šviežių kapotų mėtų
  1.  Paprikas ir baklažanus supjaustyti riekutėmis, patepti alyvuogių aliejumi ir apkepti kepsninėje arba orkaitėje) kol gražiai paruduos. Pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Suplakti padažą iš granatų sirupo, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Jei naudojamos džiovintas mėtos, jas irgi sudėti į padažą, kad nuo drėgmės „atsivertų“ skonis.
  3. Į lėkštę dėti baklažanų ir paprikų griežinėlius, užpilti padažu, pabarstyti šviežiomis mėtomis, kedro riešutais ir granato vaisiaus sėklomis.

  Prie šių salotų MV vyno ekspertas Mindaugas Paliukas rekomenduoja:

Rothschild Escudo Rojo Chardonnay Casablanca valley

Tai puikiai subalansuotas rūšinis vynas Čilės vynuogynams būdingo sodrumo ir „Baron Philippe de Rothschild“ vyndarių technologinių įgūdžių derinys. Jis gaminamas iš rankomis skintų ir kruopščiai atrinktų Chardonnay rūšies vynuogių, auginamų Casablanca slėnyje, kuris garsėja aukštos kokybės vynuogių derliumi. Vynuogės, fermentuotos vyno rūsyje, sukuria unikalų ir išraiškingą vyną, kuris  brandinamas  prancūziško ąžuolo statinėse apie 9 mėn., kas vynui suteikia išskirtinį subtilumą, kompleksiškumą. Intensyvaus, daugiaspalvio aromato ir skonio vynas išsiskiria šviežumu, išraiškingumu, stulbinančiai subalansuotu vaisių, vaismedžių žiedų ir skrudintos duonos aromatu. Šį vyną galima gerti dabar arba brandinti dar kelerius metus.

One thought on “Apie skandalingus nusidavimus iš skrybėlės ir fotogeniškiausias baklažanų salotas granatų sirupe

  1. Jurga says:

    Migle, Migle :) ne kokia iš manęs pedagogė :) Bet galiu gyvai parodyt ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: