Silkė su varške arba varškė su silke

Buvo, o gal ir tebėra, Atakalnyje kavinė – Laukiniai Vakarai, kuriuose visada užsisakydavau šio patiekalo. Tai vienas mano mėgstamiausių derinių su silke  – pikantiška varškė, silkutė ir karrrštos bulvytės.

Reikės:

  • silkės file (aš rinkausi sūdytą –  nesiorientuoju, koks esminis skonių skirtumas tarp marinuotų ir sūdytų:)
  • varškės (grūdėtos, birios, kreminės – kokios norite)
  • šaukštas grietinės ( jei norisi šlapesnės konsistencijos)
  • traiškyto česnako skiltelės
  • smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų arba porų (nebūtinai)
  • mėgiamų prieskoninių žolelių – šviežių ar džiovintų (rinkausi krapus)
  • druskos, pipirų

O gaminimas tai maišymas. Pasiruošiam pikantiška varškę – varškę išsukame su grietine, druska, pipirais, česnakais, svogūnais ir prieskoniais (galima dar dėti smulkintus pomidorus, raugintus agurkėlius, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus ar kas šauna į galvą) ir patiekiame su silke ir bulvytėmis.

Šio derinio variacijų begalės! Pavyzdžiui užtepėlei – mėgstu varškę su prieskoniais sumaišyti su smulkiai pjaustytu pomidoru ir smulkinta silke , o pikantiškiems  pusryčiams – sumaišau grikių košę su varške ir silke. Va tokia ta mano varškinė meilė silkei.

Beje, mano mamos draugė dievindavo silkę su vaniliniais ledais! Gal kas išdrįsite priimti šį iššūkį?:)

7 thoughts on “Silkė su varške arba varškė su silke

  1. Dautartė says:

    Aš! Aš priimsiu! Teko valgyti silkę su šokoladiniu tortu. Skanu buvo. Tikrai, tkrai. Ir raugintus agurkus su šokoladu valgau. Organizmas reikalauja.
    O toks derinys – silkė, varškė ir karštos bulvės yra nuostabus. Aš irgi labai mėgstu. Pas mus šiandien vakareinei bus silkė su bulvėmis, tik kitokia – vyriška, rimta, su česnakais ir mairūnais.
    Prie virtų bulvių turbūt bet kokia silkė tinka, nors ne – gal su saldoku garstyčių padažu a la švediška būtų šiaip sau, bet visos kitos puikiai tinka.
    Einu doroti nupirktas silkes :)

    • Sparnuotis says:

      Dautarte, nu tu ir DRĄSI valgytoja, aš apstulbusi:) agurkai ir silkė su šokoladu – ką tu darai savo organizmui, kad jis tokių poreikių turi?:))) Labai lauksiu tavo įrašų silkių savaitei, jaučiu, kad bus GARRRDU.

  2. Vilma says:

    Sparnuoti, sūdyta silkė – sūri, o marinuota – aštri nuo acto ir daugiau prieskonių jaučiasi (visokie pipirai, lauro lapai, svogūnai, paprikos ir pan.). Aš renkuosi priklausomai nuo to, kaip valgysiu – jei su karštom bulvėm, tai marinuotą, o jei su kuo nors maišau, tuomet sūdytą. ;)
    Dėl derinio varškė su silke – pasirašau! :D

  3. ZD says:

    :((((

    Noriu silkės.

    :((((

  4. duonosirzaidimu says:

    Manau, pasisaugosiu idėją Kūčioms :) Mėgstu silkę labai, labiau sūdytą.

    Žiupsneli, gal siuntinuką šventėms, a? :)

  5. ruta elze says:

    kur dingai, sparnuoti? :) pasiilgau tavo postu :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: