Orkaitėje troškintų perlinių kruopų košė su moliūgu beigi prieskoniais

Dedikuoju šį įrašą Beatai (nes gi žinau, kad ji su perlinėm draugauja), kuri vakar vakare, “ant”  žurnalistikos instituto kampo pristatė savo smagiąją receptų knygą! Ir tikrai Beata tokia, kokie ir jos įrašai blogg’e- jauki, nuoširdi, gyvybinga ir sugebanti visą margą svečių minią apspinduliuoti savo dėmesiu ir šiluma. Miela malonu!

O košei reikės:

  • 0,5 stiklinės perlinių kruopų
  • 2v.š orkaitėje kepto moliūgo piurė
  • pusė tarkuoto obuolio (nebūtinai, bet man norisi rūgštelės į šį derinį – galima kesiti citrinų sultimis)
  • 1-2v.š rudojo muscovada cukraus (medaus)
  • gabalėlis sviesto
  • prieskonių: cinamono, imbiero, gvazdikėlių, muskato
  • džiovintų vaisių- abrikosų, slyvų, razinų – jei mėgstate
  1. Svarbiausias momentas, kurį labai rekomenduoju – kruopas ne šiaip išvirti vandenyje, o ištroškinti orkaitėje. Šis atradimas mano meilę kruopoms sustiprino kokius penkis kartus kvadratu. Aš darau taip – iš vakaro kruopas užmerkiu šaltame vandenyje (kruopų imu didesnį kiekį, kad užtektų keliom dienom), o ryte perplaunu sietelyje po tekančiu vandeniu, sukrečiu į troškinimui skirtą indą, užpilu verdančiu vandeniu, kad kruopas apsemtų 1cm, įdedu sviesto gabalėlį, uždengiu indą dangčiu (arba galima folija užspausti) ir kišu į 200c karštumo orkaitę 30min (ir einu ritualintis į dušą).
  2. Išsitroškinusias kruopas sumaišome su cukrumi, moliūgų piurė, suberiam prieskonius, įdedam obuolį, džiovintus vaisius, viską įmaišome, jei norisi dar pašildome 2min mikrobangėje ir skanaujam!

Kitas mano ypatingai mėgstamas variantas – skaninti perline kruopas fetos sūriu ir obuoliu. Arba pakepintom tarkuotom morkom ir pastarnokais! Galima dėti kumpio, šoninės ar spirgučių. Svarbiausia – išmeginkit jas ištroškinti orkaitėje – jos gaunasi nuostabiai birios, lengvos ir skanios. Super!

10 thoughts on “Orkaitėje troškintų perlinių kruopų košė su moliūgu beigi prieskoniais

  1. Vilma says:

    Oi kokia košė, kokia košė… Nuvirtau kaip Gustavas nuo kėdės. :D Kas ten ant viršaus – rudasis cukrus?

    O kur laurai man už smagų vakarą, m? :-P

  2. Sparnuotis says:

    Vilma, net nuvirtus nuo kėdės, gerai įžiūri – rudasis cukrus!
    O tau, ne tik laurai, fanfaros ir fejerverkai, kad prigriebei ir mane į šaunų renginį, bet ir bučkis ir kokosas:P

  3. Vilma says:

    Ooo, kokosas labai gerai! Vaikščiosiu šiandien karibų ritmais judindama klubus. :D

  4. Eglė says:

    Doroji moliūgą vis dar? :D Didelis įtariu :)
    Vakar dėl durnų priežasčių gavau praleist du ilgai lauktus renginius – Beatos knygos pristatymą ir Vyganto susitikimą. Esu pikc. ir vistiek nespėju nieko…
    Gardžiai ta košė atrodo. Aš va ką tik užvalgiau bananinių blynų su kokosu ir šokoladu (be miltų) tai ramu…

    • Sparnuotis says:

      Egle, baisiai mane suintrigavai su blynais be miltų, prašau kuo skubiausiai pasidalinti tokiu skanumynu!
      Nepyk ant tų 2rnų priežasčių, visko gi gyvenime pasitaiko:)

      • Eglė says:

        Jau pasidalinau, gali užmesti akį :) Šįkart saldūs, bet pakeitus šokoladą mėlynėm…. Niam.

        Stengiuosi išmokti neimti visk labai giliai. Regis, pavyksta :)

  5. ZD says:

    Wow!!! Isivaizduoju kaip skanu! Mes kazka panasaus (saldzias perlines kruopas) valgom per Kucias. Niugi labai labai skanu! B.A.N.D.Y.S.I.U!

    • Sparnuotis says:

      Garbane – o kokias jus saldžias perlines valgot per Kūčias? Nesu girdėjusi tokios tradicijos, baisiai maga išgirsti!

      • ZD says:

        Sparnuoti, geda prisipazint, bet as nezinau. Mama visada ja gamina. As uz kitus dalykus atsakinga.. Net pavadinimo nezinau. Reikes issiaiskint. Siaip tikrai ieina perlines kruopos ir medus.. Daugiau nezinau.. Bet labai labai skanu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: