Briuselio kopūstai su graikiniais riešutais klevų sirupo ir garstyčių padaže

Mmm, briuseliukai…:)

Reikės:

  • 500g briuselio kopūstų
  • 4v.š šerio acto (naudojau balzamika)
  • 4v.š klevų sirupo
  • 2v.š Dižono arba grūdėtų garstyčių padažo
  • graikinių riešutų aliejaus (arba kito turimo)
  • didelės saujos paskrudintų graikinių riešutų
  • 0,5a.š tarkuoto muskato riešuto
  1. Briuselio kopūsčiukus nuplauname ir jų kotelius su smailiu peilio galu įpjauname kryžmai (tai padės jiems greičiau išvirti). Sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min. Kitas variantas virti per pus trumpiau, o po to perpjauti per pusę ir apkepti svieste.
  2. Actą, aliejų, garstyčias, klevų sirupą ir muskato riešutą gerai išmaišyti atskirame indelyje.
  3. Išvirusius kopūsčiukus nusausinti, aplieti padažu, išmaišyti ir patiekiant pabarstyti graikiniais riešutais –  štai jums skanus garnyras:)

10 thoughts on “Briuselio kopūstai su graikiniais riešutais klevų sirupo ir garstyčių padaže

  1. Egle says:

    Dievinu briuseliukus. Be galo. Irgi užsipirkau 'papigiai' visai, tai valgau taip kaip visuomet – su pievagrybiais arba su razinom ir su daug parmezano.

    Apsivalgymas. tik maniškis aiškina, kad jam smirdi :D Bandysiu ir taip.

  2. Sparnuotis says:

    Egle, aha, kopusciukai sugeba kvapa isleisti, jei kazkaip ne taip juos verdi – per ilgai, susidaro kazkoks mistinis cheminis junginys:) Sakai su razinomis? Skamba idomiai, bandziau su dziovintomis figomis – irgi gerai.

  3. Egle says:

    ne ne, ne dėl pervirimo. Jie šiaip specifinį kvapą turi, kuris mane, asmeniškai 'veža' :D

    Su razinomis (auksinėmis) ir dar migdolų gali įbert smulkintų ;)

  4. Vilma says:

    Sparnuoti, tu virtuozė! Kai išgirstu raktinius žodžius "balzamikas", "garstyčios", "riešutai" mano protas atsijungia ir veikia vienintelis seilėtekio refleksas. :)

  5. rusvaplaukė says:

    jergau kaip mėgstu briuseliokus – per kitą savaitinį apsipirkimą tikrai nusigriebsiu kokį maišioką; aš dažniausiai juos kiek apverdu, o tada pakepinu svieste, kol trupučiuką paskrunda, šliūkšteliu klevų sirupo, padruskpipirinu ir apibarstau riešutėliais, ohh gėėėris gėėėris. beje, man jų kvapas irgi – kaip eglei – patinka. tiesa, man ir brokoliai gardžiai kvepia, nors jų bendrabuty ir pataria nevirti – "solidarizuokitės su virtuvės kaimynais", skaičiau kažkokiame tinklaraštyje.

  6. Sparnuotis says:

    Vilma, reikia tau skubiai suorganizuoti stomatologini seiliu siurbika, kad nepaskestum:)

    Rusvaplauke, labai prajuokinai su solidarizacijos akcija bendrabucio virtuveje:))) Klausyk, o ka tu bendrabutyje pusryciauji dazniausiai?

  7. Vilma says:

    Sparnuoti, man pakaktų ir dubenėlio tavųjų briuseliukų… ;)

  8. rusvaplaukė says:

    // po paraliais, mano komentarai kažkodėl nepasirodo, rrrr,

    deja, su manim niekas nesisolidarizuoja ir po to dvokia mėsa ar lašinukais (???) – ne, čia ne mano vegetarizmas kalba, o nemeilė pusgaminiams (kotletai iš maišelių???).

    aš paprastai nieko gudraus negaminu, avižų košė su riešutėliais-ir-vaisiais-ypač-džiovintais, arba kynva-su-tais-pačiais-priedais, arba omletas, o savaitgaliais sykiais blynai ,)

  9. egidija says:

    aš tai briuseliukus su medum, sviestuku, mango, cinamonu ir česnaku gaminu…. tik valgyti reikia kol karšta. atšalus jau nebe taip gardu…

  10. Jurga says:

    norėjau pasiklaus, ar skanus šis klevų sirupas? buvau atradus ir įsidėjus į pirkinių krepšį "iki", bet vėliau nenusipirkau. kažkaip kvapas per aitrus buvo, o ir kaina nemaža (apie 19 lt)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: