Moliūgų ir varškės apkepas su abrikosais, razinomis ir graikiniais riešutais

Man, kaip labai mėgstančiai varškės apkepus, tikras džiaugsmas buvo atradimas, kad apkepą galima “iškankinti” ir mikrobangėje. Turintiems orkaitę – bus vienas malonumas ir skanumas pasiruošti šį apkepą. Obuolių ir abrikosų rūgštelė puikiai pagyvina švelnų moliūgų ir vaškės derinį, o graikiniai riešutai suteikia pikantiškumo. O jau cinamonu kai pakvimpa… na, patys žinot:)
Reikės:
  • 200g tarkuoto moliūgo (arba supjaustyto kubeliais ir apkepinto svieste)
  • 200g varškės
  • 1 tarkuoto rūgšaus obuolio (antaninio)
  • saujos džiovintų abrikosų
  • saujos razinų
  • 1 a.š cinamono
  • 0,5a.š kardamono (nebūtinai)
  • 1-2 v.š rudojo cukraus
  • apie 2 v.š. manų (galima per pusę maišyti su miltais – manai suteikia nuostabaus purumo)
  • 1/3 stiklinės pieno
  • 1v.š sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • kapotų graikinių riešutų
  1. Manų kruopas užpilti pienu ir leisti 15 min pabrinkti.
  2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilti verdančiu vandeniu ir taip pat leisti pastovėti.
  3. Išplakti kiaušinį su cukrumi ir druska, sudėti varškę, pagardinti cinamonu ir kardamonu.
  4. Į varškės masę sudėti manus ir išmaišyti (jei masė gaunasi per skysta, galima įdėti šiek tiek miltų).
  5. Džiovintus vaisius nusausinti, susmulkinti ir sudėti į varškę kartu su moliūgais, obuoliais ir riešutais.
  6. Viską sukrėsti į kepimui skirtą indą išteptą sviestu, ant viršaus uždėti kelis sviesto gabaliukus ir pašauti į orkaitę 20-30min, kol švelniai paruduos (aš dvigubai trumpiau kepiau mikrobangėje, kurioje deja,  niekas neapskrunda). Skanu!

8 thoughts on “Moliūgų ir varškės apkepas su abrikosais, razinomis ir graikiniais riešutais

  1. Jurate Nair says:

    Koks grazuolis moliugas! :o) Visada zaviuosi tavo gabumais gaminti mikrobangeje. Man tai iki siol yra mistika, tik pasisildyti moku. Apkepas turetu buti labai skanus. Reikes prie progos isbandyti, tik be razinu mano atveju :o)

  2. Sparnuotis says:

    Jurate, nemegsti razinu?:) Galima lasivai ir be jo, su dziovintom spanguolem pvz, manau irgi labai skanu. Idomu is jusiskio panyro ar galima apkepus kepti?

  3. Jurate Nair says:

    Geras klausimas :o) Manau, kad is naminio ir per daug nenusausinto pavyktu :o)

  4. Vilma says:

    Man labai patiko varškės ir moliūgų derinys lazanijoje, tai spėju, kad šis apkepas turėtų būti nuostabus. :)
    Jūrate, gal pavyktų ne iš pačio panyro, o iš jo "žaliavos", t.y. pačios varškės?

  5. Sparnuotis says:

    Vilma, lazanija su varske ir moliugais esi darius? Oho, noriu isgirsti placiau!

  6. Jurate Nair says:

    Vilma, ta "zaliava" ir turejau omeny :)

  7. rusvaplaukė says:

    Sparnuoti, eilinįsyk regiu, jog tu it kokia burtininkė, vedanti link smaragdų miesto – aš mikrobange dar tik mokausi naudotis (kepu bulves, verdu morkas, kepu obuolius ir, žinoma, šildausi maistą), tačiau kepti apkepą – gyvenime nesugalvočiau! gal tokia progra net naminės varškės pasidaryti?.. tik kad sieto nė su žiburiu nerasčiau, bet tavo įkvėpta tikrai išmėginsiu galgi kokį quiche mikrobangose.

  8. Dalia says:

    labai norėjau ką nors padaryti su moliūgu ir užklydau ant šio receptuko.
    Šiek tiek supaprastinau.
    Tiesą sakant supaprastinau nebelabai atpažįstamai, bet vistiek idėja buvo iš čia.
    Vienžo taip: varškės-moliūgo blyniukai!
    Moliūgą tarkavau, varškė, kiaušinis, druska, cukrus baltas, bo rudo neturėjau, cinamonas – aha, super tinka. Obuolio nedėjau, manus dėjau nebrinkintus, miltų šiek tiek dėjau irgi. Graikiškų riešutų namie neturėjau, įtvojau saulėgrąžų – tiko. Kepiau ant sviestuko.
    Namiškiai turbūt nevalgys, nes jie nemėgsta naujovių, bet nieko tokio, man daugiau liks. Man tai skanu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: