Citrininiai indiški ryžiai su cinamonu, kardamonu ir gvazdikėliais

Labai, labai gardžiai kvepiantys ryžiai su gaivia citrinų rūgštele.

Reikės:

  • stiklinės basmati ryžių
  • cinamono lazdelės
  • 2-3 gvazdikėlių
  • 5-6 kardamono ankščių
  • 10-12 kario lapelių
  • smulkiai kapotos aitriosios paprikos
  • 0,5a.š ciberžolės
  • 1nos citrinos sulčių
  • 2 stiklinės verdančio vandens
  • druskos
  1. Basmati ryžius perplauname siete po tekančiu šaltu vandeniu ir gerai nusausiname.
  2. Į įkaitintą aliejų suberiame prieskonius: gvazdikėlius, kardamonus, cinamoną, kario lapelius, aitriają papriką ir ciberžolę – išmaišome ir paskrudiname 1min.
  3. Tada į keptuvę supilame ryžius, gerai išmaišome ir kelias minutes pakepame, nuolat pamaišydami.
  4. Sumažiname ugnį, supilame verdantį vandenį ir citrinos sultis, sandariai uždengiame keptuvę dangčiu ir paliekame ryžius troškintis 10-12min.
  5. Nukeliame keptuvę nuo ugnies ir leidžiame dar 10 min pastovėti, nejudindami keptuvės turinio. Puikus garnyras prie žuvies ar vištienos patiekalų.

10 thoughts on “Citrininiai indiški ryžiai su cinamonu, kardamonu ir gvazdikėliais

  1. Egle says:

    O aš jau galvojau, kur jūs abi su Vilma dingusios :) Įsivaizduoju, kaip kvepia tavo ryžiai… pasiųsk pašto karveliais, a?

    A, ir iš kur kario lapeliai? ;)

  2. Vilma says:

    Oi kaip tokie ryžiai tiktų prie kokio bhaji arba tikka masala! :) Seniai begaminau kažką iš indų virtuvės, teks traukti prieskonius iš lentynėlės…

    Egle, mes su Migle ne susitarusios, jeigu ką! :D

  3. Jurate Nair says:

    Ir as buvau pasigedusi! O sitie ryziai tai tikrai geruliai, yapc prie zuvytes!

  4. Jurate Nair says:

    *ypac :o/

  5. Egle says:

    Vilma, tikiu (tikiuosi), kad nesusitarėt :)
    P.S. tavęs labai trūksta blogosferoje ;/

  6. Sparnuotis says:

    Sveikos, merginos, iš ties, rudenį kažkaip daug kas buvo apleidę savo blogus.. net 52savaičių projektai, kažkokie "kūdi" dalyvių skaičiumi buvo..:) Na nieko, tamsūs vakarai, parvarys vėl mus prie puodų:)))

  7. Bri says:

    Kiek daug šaunių receptų užmačiau čia pas tave :O Rytoj pietums būtinai ką nors išbandysiu, nes pati su 'daržoviniais' biškutį išsisėmiau :)

    beje, dėl savaičių, tai joo, ir aš tą patį pastebėjau. bet šįkart pagaliau galėjau sudalyvauti. et tiek minčių, planų, o tiek laiko mažai…

  8. Egle says:

    Man savaitės paskutiniu metu neteikia įkvėpimo, aš jų susigalvoju pats arba jie nelauktai ateina. Ir kažkodėl pastaruoju metu nematau to projekto prasmės… Nors šiai savaitei vieną uber idėja turiu :) Tik nežinau ar pavyks įgyvendinti :D

  9. Sparnuotis says:

    Bri, lauksiu tavo įspūdžių apie tai, ką išbandei ir ar skanu buvo:)

    Egle, nekantrauju tavo uber idėją išgirsti ir paragauti!

  10. duonosirzaidimu says:

    Nagi nagi, įdomu. Pritrūkau idėjų, ką ruošt iš ryžių, nes 'ryžiai su kariu, ryžiai su žolelėmis ir ryžiai be nieko' jau tikraiii nusibodo :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: