Šparaginės pupelės imbiero, medaus ir česnakų marinate

Labai paprasas, greitai paruošiamas ir skanus garnyras.

Reikės:

  • šparaginių pupelių
  • kelių traiškyto česnako skiltelių
  • gabalėlio tarkuoto imbiero
  • 2v.š sojos padažo
  • 2v.š alyvuogių aliejaus
  • 1-2v.š medaus
  • 1v.š citrinos sulčių
  1. Nuvalytas šparagines pupeles5-10min (priklausomai nuo mėgiamo traškumo) apverdame pasūdytame vandenyje. Nusausiname.
  2. Pasiruošiame padažą – imbierą, česnaką, soją, medų ir citrinos sultis gerai išplakame.
  3. Pupeles apliejame padažu ir paliekame pasimarinuoti vėsioje vietoje bent jau pusvalandį .

5 thoughts on “Šparaginės pupelės imbiero, medaus ir česnakų marinate

  1. Žiupsnelis Druskos says:

    Sparaginiu pupeliu odiseja tesiasi! :))

    Jegele.. as anojo su riesutu sviestu dar niekaip neatsivalgau :))

  2. Vilma says:

    Tos su riešutų sviestu tai dieviškos! :)
    Šioje nuotraukoje pupelės labai įdomios, labai primena cukrinius žirnelius. ;) Kur tokių gauti?

  3. Sparnuotis says:

    Garbane, aš tas su riešutų sviestų irgi vis dar gaminu ir gaminu:)))

    Vilma, čia labai keistos pupelės – kai pirkau jas turguje, jos buvo kažkokios violetinės ir plačios, bet kai išviriau – violetinė spalva pabėgo, liko tiesiog žalios ir plačios:) Bet skanios!

  4. indre says:

    O man labai primena sparaginius zirnius. Siemet anyta tokius augino. Dieviskai skanus, ir zali valgomi su ankstimis. O garuose virti tiesiog pasakiski. Tik jie buna is karto zali. O jei jos buvo violetines………..

  5. Oagunda says:

    Ir šitą pabandžiau, taip ogi labai patiko;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: