Varškėtukai su kriaušėmis ir peletrūnais

Turbūt kokius metus laukiau, kad prisiruošiu kepti šiuos varškėtukus, nes šią recepto idėją eksploatavau kitaip – labai dažnai pusryčiams valgydavau tiesiog varškę su peletrūnais, medumi, cinamonu ir kriaušėmis (l.rekomenduoju!). Bet pagaliau atėjo laikas ir keptiems savaitgalio varškėčiams:)

Reikės:

  • 200g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų (gali prireikti daugiau, jei kriaušė labai sultinga)
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • kriaušės
  • 1a.š cinamono
  • 0,5 a.š kardamono (nebūtinai)
  • saujos smulkintų šviežių peletrūno lapelių (nukoviau Kalvarijų turguje)
  • 1v.š rudojo cukraus (naudojau muscovada)
  • žiupsnelis druskos
  1. Kiaušinius sumaišyti su varške, cukrumi, jogurtu, smulkintais peletrūnais, cinamonu ir kardamonu. Įberti žiupsnelį druskos.
  2. Į varškės masę sudėti miltus ir dar kartą gerai išmaišyti.
  3. Patepti keptuvę aliejumi ir ant nedidelės ugnies kepti varškėtukus kol gražiai paruduos! Skanaus!

5 thoughts on “Varškėtukai su kriaušėmis ir peletrūnais

  1. Vilma says:

    Sparnuoti, varškėtukai yra toooks gėris! Kaip aš noriu tavųjų – tokių neįprastų ir, jaučiu, žiauriai skanių. ;)

  2. Sparnuotis says:

    Vilma, būtinai išmėginsim:)) Ir dar ką nors prifantazuosim!

  3. Vilma says:

    Varškėtukus su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų padažu. :) Ką tik į galvą tokia mintis šovė. :)

  4. Sparnuotis says:

    Vilma, kazkokia labai gera mintis.. as dar spinatu ideciau nuo saves:)

  5. Vilma says:

    Špinatais varškės nesugadinsi niekada… :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: