Traškios indiškos šparaginės pupelės su kokoso riešutais


Toliau ieškau netradicinių būdų šparaginėms pupelėms paruošti (svieste su džiūvesėliais apkeptos pupelės – nebeįdomu), ir šiam kartui pasirinkau puikų, mano mylimos indiškos virtuvės, variantą.

Reikės:

  • 500g nuvalytų šparaginių pupelių (kuo jaunesnės tuo skaniau)
  • žiedynėliais pjaustyto svogūno
  • 10-12 kario lapelių
  • 1-2 ankščių džiovintos aitriosios paprikos
  • 1 a.š juodų garstyčių sėklų
  • 1a.š urad dhal pupelių (pupelės panašios į juoduosius lęšius, kurios Pietų Indijos virtuvėje naudojamos ir kaip prieskonis, riešutiniam skoniui išgauti – aš deja neturėjau, tad nedėjau)
  • 1a.š ciberžolės
  • 2v.š šviežio kokoso drožlių (arba džiovintas užplikyti karštu vandeniu ir leisti išbrinkti 15min)
  • druskos
  • 100ml vandens
  1. Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitiname aliejų, į jį suberiame juodųjų garstyčių grūdelius ir pakepame, kol grūdeliai pradės spragsėti.
  2. Tada sudedame laimo lapelius, aitriąsias paprikas, urad dhal pupeles ir maišant pakepame 3min, kol pupelės patamsės.
  3. Į keptuvę sudedam svogūną ir kepame apie 5min kol svogūnas suminkštės.
  4. Suberiam ciberžolę ir pakaitinam 1-2min.
  5. Tada į keptuvę suberiam šparagines pupeles, supilame vanenį, pagardinam druska, uždengiame dangčiu ir kartais pamaišydami troškiname 5-10 min (pupelės turi išlikti traškios).
  6. Patiekiame pabarstę kokoso drožlėmis. Ska-nu-mė-lis!

3 thoughts on “Traškios indiškos šparaginės pupelės su kokoso riešutais

  1. Egle says:

    Kokie dailūs pasikeitimai "Dangiškuose migdoluose" :) Gražu.

    O mes pupeles vakar su džiūvėsėliais kepėm. Nors man skaniausia su sezamų sėklom. Must give it a try ir su kokosais, skamba viliojančiai, tik įtariu, kad aš jas viena ir valgysiu :) Ir niekam neduosiu :D

  2. rūtuliukas says:

    eh, na kaip aš džiaugiuos tavo blogu, žinok. Puikūs receptai, gražus dizainas – super super. Nuostabu!
    Ir šitas receptas – puikus :) sužavėta.

  3. Sparnuotis says:

    Egle, man su džiūvesėliais irgi labai skanu, šventa klasika, niekas jos negali nuneigti:) Bet verta ir su kokosu išbandyt, niekad nežinai, kokie nauji patyriai-pomėgiai atsivers.

    Rūtuliuk, labai tau ačiū, tu visuomet gerą žodį man atsiunti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: