Tailandietiškos šparaginės pupelės su imbieru, soja ir riešutų sviestu


Mano šaldytuvas lūžta nuo šparaginių pupelių! Tad šią savaitę kas vakarą eksperimentuoju su jomis:) Norėjau pradėti su indišku receptu, kurį gaminau prieš kelias dienas, bet vakar vakare išbandžiau tailandietišką – ir buvo taip NEREALIAI skanu, kad kol nepamišau skubu pasidalinti. Turiu įtarimą, kad kol kas mano eksperimentai sustos, nes ketinu kartoti ir kartoti šį variantą kol jau laaabai atsibos:))

Reikės:

  • 400g šparaginių pupelių
  • gabaliukas smulkintosšviežios imbiero šaknies
  • kelios skiltelės kapoto česnako
  • 2v.š sojos padažo
  • 2a.š rudojo cukraus
  • 2v.š riešutų sviesto su gabaliukais (crunchy)
  1. Šparagines pupeles apverdame pasūdytame vanenyje 2-5min, kad išliktų traškios ir ryškiai žalios.
  2. Įkaitintame aliejuje keleta minučių apkepame imbierą ir česnaką.
  3. Sudedame apvirtas šparagines pupeles, supilam sojos padažą, rudajį cukrų, riešutų sviestą gerai išmaišome, kad pupelės gražiai viskuo apsiveltų ir pakepame 2-3min, kol padažas sutirštės. Nežinau, gal į riešutų sviestą deda kokio laimės hormono, bet aš negalėjau atsivalgyt:))


9 thoughts on “Tailandietiškos šparaginės pupelės su imbieru, soja ir riešutų sviestu

  1. Žiupsnelis Druskos says:

    Butinai bandysiu! O isbandzius dar ir mamai nusiusiu, nes va pas ja tai tikrai nusimato sparaginiu pupeliu perteklius ;)

  2. Sparnuotis says:

    Garbane, aš irgi mamos sodo pupeles ekplotuoju:)) Ji vis nori užššaldyti, o aš sakau, geriau duok man, kol šviežios išmėginsiu visokius jų gaminimo variantus;)))

  3. Žiupsnelis Druskos says:

    Jau isbandziau! Skanumelis! Dar dejau dziovinto chilli gabaliuku kurie cia labai tiko! :)

  4. rūtuliukas says:

    jėzau, negaliu negirti ir šio recepto. Nagi toks paprastas, bet visi ingredientai – nepaprastai tarpusavy dera ir juos visus aš taip mėgstu!!! Reiks bandyt :)

  5. Sparnuotis says:

    Rūtuliuk, pirštus apsilaižysi, jei patiks, būtinai parašyk, aš buvau nustebusi, kaip skanuuuu man buvo:)) Jaučiu, kad mudviejų skonių receptoriai gan panašūs:D

  6. Sparnuotis says:

    Garbane, džiaugiuosi, kad patiko! Gera idėja su čili, turėtų dar daugiau pikantiškumo pridėti, man labai patiko, kad čia jaučiasi ir imbiero gaidelė.

  7. rūtuliukas says:

    grai jauti, kad panašūs :)
    LABAI skanu :) patiko tikrai.

  8. Sparnuotis says:

    Rūtuliuk, oi kaip smagu, kad buvo skanu! Dar galima taip pat daryti su moli8gu ir vi6tiena – irgi liuks!

  9. Oagunda says:

    Galu gale šiandien išbandžiau šitą receptą ir tikrai labai patiko ir kartosiu ne kartą;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: