Indiški baltibarščiai su skrudintais kuminais


Pikantiški jogurtiniai šaltibarščiai, laikantis indiškų tradicijų.

Reikės:

  • 500ml natūralaus jogurto
  • nuluptų ir smulkiai supjaustytų agurkų
  • smulkiai kapoto pomidoro
  • šviežios čili ankšties, išvalytom sėkliukėm ir labai smulkiai sukapotos (pasirinktinai)
  • keletos kapoto česnako skiltelių
  • gabalėlio smulkintos imbiero šaknies
  • 1a.š maltų kmynų
  • 0,5a.š paskrudintų kuminų sėkliukų, stambiai sugrustų
  • saujos šviežios kalendros
  • druskos pagal skonį
  • pakeptų moliūgų sėklų (nebūtinai)
  1. Jogurtą išplakame su maltais kmynais, česnakais, imbierais ir druska.
  2. Kapotus pomidorus, agurkus ir čili, užpilame jogurtu su prieskoniais ir padedame keletui valandų į šaldytuvą.
  3. Patiekdami pabarstome skrudintomis kuminų ir moliūgų sėklomis, užbarstome šviežia kalendra. Pikantiško skonio mėgėjams:)

4 thoughts on “Indiški baltibarščiai su skrudintais kuminais

  1. Vilma says:

    Atrodo labai gaiviai, gražiai ir skaniai! Primena raitą, tik produktų santykis jogurto naudai. ;)

  2. Sparnuotis says:

    Įžvalgioji, Vilma, raita čia iš principo ir yra:)) Tik kiek skystesnė:) Laukiu labai tavo naujų įrašų:)

  3. Egle says:

    Kokia spalvota ir kokia graži! Labai apetitiškai atrodo. Kaip man patinka šaltos sriubos…

  4. Žalia Varna says:

    Šiandien išbandžiau, tik vietoj šviežios kalendros dėjau maltų grūdelių. Tiko :) Ačiū už receptą ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: