Trintų braškių užkandėlė su aitriosiomis paprikomis

Mh… aitriosios paprikos ir braškės – kas galėtų pagalvoti! Recepto autoriai pavadino šį patiekalą “sriuba”, bet kokiu atveju, vartojama nedidelėmis dozėmis:)

Išbandymui reikės:
  • 500g braškių
  • 1nos šviežios aitriosios paprikos ankšties
  • 2 apelsinų/anansų/obuolių sulčių arba gabaliukais pjaustyto mango
  • žiupsnelio druskos
  • mėtos papuošimui
  • ledukų (nebūtinai)
  1. Aitriają papriką perpjaunam pusiau, išvalom sėkliukes ir sukapojame (aš naudojau žiupsnelį maltų čili).
  2. Sudedam braškes, aitriają papriką, supilame šviežias sultis arba vaisių gabaliukus ir sutrinam su blenderiu.
  3. Pagardinam druska, papuošiam mėtomis, įdedame ledo kubelių ir ragaujame! Kažkas kiek netikėto:)

9 thoughts on “Trintų braškių užkandėlė su aitriosiomis paprikomis

  1. Žiupsnelis Druskos says:

    Oho… O ar skanu?

  2. ignieška says:

    Tikrai, netikėtas derinys :) Bet visai sudomino… Nors braškes daugių daugiausia valgau grynu pavidalu, bet kažkaip susmalsavau, gal netgi išmėginsiu :))

  3. Egle says:

    Mmm… aš vis svajoju apie braškių ir red pepper jelly :) Įtariu, kad labai netikėta, bet skanu ;)
    Dabar visuose blog'uose karaliauja braškės ;)

  4. Forelle says:

    Aš susižavėjus Elžbietos braškių ir aitriųjų paprikų džemu, laukiu savų braškių. Šitą užkandėlę irgi norėčiau išbandyti

  5. Sparnuotis says:

    Garbane, skanu, viskas dera, aš nmesu aitrumynų megėja visai, tai labai nedaug nuaitrinau, o druska su vaisių saldumu – super:)

    Ignieška, na kaip smagu, kad susigundysi ir kitu pavidalu išbandyti, tikiuosi tiks!

    Egle, lauksiu tavo jelly nekantriai:))

    Forelle, eisiu pas Elžbietą žiūrėti jos džemo. Belieka palinkėti gero savų braškių derrrrliaus!

  6. Egle says:

    tai, kad aš taip ir neprisiruošiu padaryti…
    Tiesa, pirkau sūrio ir jau paragavau – skanuuus.
    o tas su kanapėm, kur pasakojau – išvis pasaka. jei kada užsuksi į Tymo ar Jaltos turgelį (nežinau tik ar Cafe de Paris būna ta moteris), tai ten kur prie ožkos sūrių būna viso turgaus ilgiausia eilė, paragauk :) Rekomenduoju :)

  7. Jurate says:

    Ooooo, mano skonio receptoriai kuzda, kad cia labai skanu! As taip pat maltu raudonuju ciliu dedu i braskiu uogiene ir i vaisiu salotas, ir i karsta sokolada – universalus dalykelis :o) O su svieziu aitriu pipiru, tai butu ugneles!

  8. Sparnuotis says:

    Egle, o kur būna Jaltos turgelis, tokio dar negirdėjau? Į Tymą reikės 4dienį užsukti, tikiuosi dar rasiu to sūriuko su kanapėmis, skamba labai viliojančiai:) O 7dieniais Cafe de Paris sūrininkai vis dar renkasi? Aš žiemą juos ten lankydavau:)

    Jūrate, nebandžiau dėti čili į vaisių salotas, gera čia tavo mintis, išbandysiu!

  9. Elžbieta says:

    Miglė, buvai pas mane? :) o aš pas Tave atėjau :) to paties :) noriu paklausti, kaip šviežių produktų derinys groja. Nes uogienėje tai labai gerai, o paprika tokia karamelizuota gaunasi :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: