Pietų Indijos baklažanų troškinys su pankoliais ir panyru

Pankolio sėklos ilgai gulėjo mano spintelėje, mat kažkaip nedaug kur receptuose sutinku jas. Todėl su malonumu išbandžiau šį baklažanų troškinimo būdą, kurį radau čia. Buvo tikrai skanu, ugninga, indiška:)

Reikės:

  • 1no baklažano
  • 150g saldaus varškės sūrio (panyro)
  • skardinės konservuotų pomidorų
  • kelių skiltelių česnako
  • smulkiai kapoto imbiero gabalėlio
  • 0,5 a.š pankolo sėklų
  • 1a.š garstyčių grūdelių
  • po 1a.š maltos kalendros, kmynų, ciberžolės
  • 1a.š muscovada cukraus
  • kajeno pipirų (pagal skonį)
  • šviežių kalendrų papuošimui
  1. Baklažanus supjaustom reikutėmis ir kepame apie 5 min grilio keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  2. Panyro kubelius iš visų pusių pora minučių pakepame aliejuje.
  3. Troškinimui skirtame puode į įkaitintą aliejų suberiame garstyčių ir pankolių sėklytes ir šiek tiek pakaitinam, kol nustos spragsėti.
  4. Tuomet sudedame česnaką ir imbierą ir patroškinam apie 1min.
  5. Supilame konservuotus pomidorus, suberiam cukrų, maltas kalendras, kmynus, ciberžolę, kajeno pipirus ir sumažinę ugnį patroškinam 10min.
  6. Į pomidorų padažą sudedam kąsnio dydžio pjaustytuas baklažanus, apkelptus panyro kubelios ir dar pakaitinam 5-10min, kad daržovės ir sūris prisigertų aromatingo padažo. Patiekdami gardinam kalendomis. Paslaptingai kvepia pankoliais…:)

8 thoughts on “Pietų Indijos baklažanų troškinys su pankoliais ir panyru

  1. Egle says:

    Žiūriu, užsikabliavai ant baklažanų :)

    P.S. nepamenu kuriam poste ar komentaruose sakei kur perki panyrą? labai tingiu daryti :)

  2. Sparnuotis says:

    Egle, aha, prisipirkau kalną baklažanų, reikai sunaudoti, o aš nemoku pirkti po truputį:)
    Jei panyro tingi iki turgaus bėgti, tai dabar visose parduotuvėse (IKI ir RIMI – tikrai) yra Panemunių Pievų – saldaus pieno sūrio.

  3. Egle says:

    Ačiū. Panemunių pievų saldaus pieno sūris. Atsiminsiu :)
    O turguj kur yra? man nesvarbu kuriam, abu gali būti pakeliui :)

  4. Žiupsnelis Druskos says:

    Oho dangiskuos migdoluos tikra baklazanu manija! :) Na bet prasom prasom, as prisiekusi ju fane tai man kuo daugiau receptu su jais, tuo geriau! :)

  5. Sparnuotis says:

    Egle, o jei tau turgeliai abu pakeliui (kaip ir man:), tai ir Halės turguje – pavilijone, tik įėejus pasukti į kairę ir ten ieškoti moteriškės su saldaus pieno sūriu, o Kalvarijose, berods mėsos pavilijone reikia ieškoti:)

    Garbane, bus ir daugiau, gal net šį vakarą, vieną jau esu nusižiūrėjusi nebandytą, su tavo mėgiamais ančiuviais:)

  6. Indrė says:

    Hmm o ko as ju nemegstu. Reiks bandyt gaminti ir gal kazkas patiks :)

  7. Sparnuotis says:

    Indre, galima gi leisti sau kažko ir nemėgti, kodėl gi ne:) Bet smagu, vieną dieną imti ir atrasti – kad, velnias, gal visai ir be reikalo nemėgau?:)

  8. Indrė says:

    Taip ir reiks daryt, svarbu i turgu issiruost ir igyt… Ale kaune neisivaizduoju kur kazka gero rast – girstuty ir vilijampolej juk viskas is lenkijos…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: