Šviežių daržovių sriuba su imbierais ir…rabarbarais!

Vakar vėl lijo. Tad sriuba garavo mano puode:) Nuo šviežių daržovių lūžta mano šaldytuvas – primiausia jas graužiu žalias (morkas, kopūstus), o kai pabosta, makt į puodą – ir siruba:) Va, ir rabarbarai liūdėjo sau kamputyje jau kurį laiką… pagalvojau, šviežių kopūstų sriubai rūgštelės reikia? – Reikia! Tai kodėl ne su rabarbarų pagalba? Tiko kuo puikiausiai!

Reikės:
  • šviežių daržovių: morkų, paprikų, pomidorų, obuolių, kopūstų (ar dar ko norisi ir turite)
  • griežinėliais pjaustytų kelių rabarbarų stiebelių (šiek tiek atidedam pabarstymui)
  • gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
  • kelių skiltelių smulkinto česnako
  • kapoto svogūno
  • 2a.š garstyčių grūdelių
  • 1a.š kmynų sėklyčių
  • jogurte mirkytos čili ankšties (nebūtinai)
  • 5 laimo lapelių (nebūtinai)
  • daržovių sultinio kubelio
  • šviežių žolelių pabarstymui
  1. Puode įkaitintame aliejuje kelias mintues pakepam garstyčių grūdelius. Tada sudedame kmynus, čili , laimo lapelius, kelias minutes pakepame, kol prieskoniai paskleidžia savo nuosatabų aromatą.
  2. Tada sudedame svogūną, imbierą ir česnaką ir pakepiname kelias minutes.
  3. Suverčiame smulkintas morkas ir paprikas ir vėl kepinam 5min.
  4. Užpilame daržovių sultiniu, sumažiname ugnį ir paverdame morkas su paprikomis pora minučių. Tuomet sudedame pjaustytus kopūstus, pomidorą, obuolį. Po 5 minučių sudedam rabarbarus ir dar paverdame kol daržovės išverda, bet neperverda:)
  5. Patiekdami pagardiname šviežiomis žolelėmis ir rabarbarų griežinėliais. Jaučiasi subtili imbierų aitruma ir rabarbarų rūgštelė. Aš sutaršau 1,5litro tokios sriubos vienu prisėdimu:)))

2 thoughts on “Šviežių daržovių sriuba su imbierais ir…rabarbarais!

  1. Egle says:

    Tavo šaldytuvas atrodo kaip mano šaldytuvas – šiuo metu ten pūpso kalnas šviežių daržovių ir visokiausio sūrio :)

    Į sriubą dėjai ir obuolių? Įdomus variantas… bet ar jie neištyžta?

    Prisiminiau apie kanapes, vakar Tymo turguj pirkom ožkos pieno sūrį apvoliotą smulkintose kanapių sėklose. Šiandien ragausiu :) Čia šiaip idėja, galima ir pačiam gi pavoliot sėklų turint ;)

  2. Sparnuotis says:

    Egle, galėtume būti šaldytuvo kambariokės;) O obuolius dedu dažnai į sriubas – likus virti 2-3min (čia iš indiškų receptų nusižiūrėjau), suteikia malonios rūgštelės.

    Ožkos sūris su kanapėmis! Būtinai pakomentuok, ar ružavi drambliai iš skanumo apilankė:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: