Burokėlių sriuba su apelsinais – tokios gal ir nevalgėte


Kai lyja – verdu sriubas. Po to, kai šį rudenį gavau dovanų nerealią-nuostabią 500 sriubų receptų knygą – visą tamsųjį ir šlapiajį periodą virdavau skirtingas sriubas po 2kartus per dieną! Nemeluoju, nes šioje knygoje beveik visi receptai kažkuo netikėti, derinami iš pirmo žvilgsnio keisti produktai, naudojama gausybė prieskonių. Kaip tik man:)
Todėl pamirškite įprastą burokėlių sriubą. Šį kartą ji bus kitokia.
Reikės:
  • 2 burokėlių
  • 2 morkų (nebūtinai)
  • 0,5-1l daržovių/vištienos sultinio (aš naudoju sultinio kubelius)
  • kelių skiltelių česnako
  • gabalėlio šviežio imbiero
  • svogūno
  • 1 a.š garstyčių grūdelių
  • 1a.š kmynų sėklų
  • po 1a.š maltos kalendros ir maltų kmynų
  • cinamono lazdelės
  • 5 kario lapelių (neturite – įdėkite lauro)
  • džiovintos čili ankšties
  • 1no apelsino sulčių ir 1a.š jo tarkuotos žievelės
  • natūralaus jogurto arba grietinės
  • ožkos sūrio (nebūtinai)
  1. Įkaitintame aliejuje pakepame garstyčių grūdelius, tada sudedam džiovintą čili ankštį, laimo lapelius, cinamono lazdelę ir kmynų sėkliukes. Pakepinam kelias akimirkas.
  2. Sudedam smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą ir kepam kol suminštės.
  3. Burokėlius ir morkas sutarkuojam (supjaustom kubeliais) ir suverčiam į keptuvę, suberiam maltus kmynus ir kalendras, ir pakepiname.
  4. Supilame sultinį, sumažiname ugnį ir paliekame daržoves pavirti dar 10-15min.
  5. Į išvirusią sriubą supilame apelsino sultis (galima pilti balzaminio acto – nepaprastai tinka burokėlių sriuboms), gardinam jogurtu arba grietine, bei tarkuota apelsino žievele. Jei turite – labai rekomenduoju pabarstyti ožkos sūriu. Dieviška.

Galima valgyti ir atšaldytą sriubos variantą (tada reikėtų pertrinti ir kelias valandas palaikyti šaldytuve, pabarstyti česnako laiškais).

10 thoughts on “Burokėlių sriuba su apelsinais – tokios gal ir nevalgėte

  1. Forelle says:

    Tikrai tokios dar nevalgius, tik burokėlių ir apelsinų salotas :) Traukiu į bandymų sąrašą

  2. Sparnuotis says:

    Forelle, lauksiu įspūdžių ar patiko-tiko. Burokėlių alotos yra gėris, bet dabar burokėliai kažkokie nebesaldūs pasidarė:( tai mane labai liūdnina, nes valgydavau kiekvieną dieną salotas su jais, o dabar nebe skanu (kas išsiurė cukrų iš burokėlių?)… tad tenka sriubas virtis:)

  3. Jurate says:

    Kokia idomi "fusion" sriuba! Tikrai, kad daug prieskoniu. Teks virti, kai tik sriubai poreikis atsiras prasidejus lietums :o)

  4. Sparnuotis says:

    Jūrate, ahaha, sriubos ir lietūs – kažkas labai derančio:) Labai lauksiu kokių jūsiškų sriubyčių

  5. Žiupsnelis Druskos says:

    Deja burokeliai yra turbut vienintelis dalykas kurio as nevalgau.. Nors ka gali zinot.. Vakar pvz pajutau toki milziniska CRAVING manu kosei, kurios nekenciau nuo vaikystes.. Ir prisiviriau puoda ir vienu prisedimu suvalgiau. Gal burokeliu sriuba bus kitas nukreizejimas? :)

  6. Sparnuotis says:

    Žiupsneli, matai, o aš manus toleruoju tik varškės gaminiuose:) Nors tiesą sakant, gal jei pabandyčiau, tai ir patiktų, juk nuo vaikystės košės manų neragavau!

  7. Žiupsnelis Druskos says:

    Tame ir esme kad ir as namus tik kepiniuose 'toleruodavau', o manu kose buvo kazkoks siaubas baubas dar nuo vaikystes. Bet vat niekada nezinai kas 'uzplauks'. Jauciu artimiausiu laiku virsiu antra puoda :))

  8. Forelle says:

    Kai išbandysiu, pranešiu ar patiko. Tik manau lauksiu šviežių burokėlių, nes pernykščiai jau šiaip sau

  9. Dalia says:

    Kai perskaičiau receptą, žinojau iškart: VIRSIU! Žinojau ir tą, kad nieks be manęs nevalgys, o kai kurie net paragauti atsisakys, bet šitą aš VIRSIU!
    Nu tai va, jau viriau. Šiandien.
    Pirmas neįprastas dalykas tai konsistencija: pilnas puodas tarkių, pusiau paskendusių raudonoje drėgmėje. (Nors naudojau tik 1 burokėlį, na tiesa dar morkas dvi.)
    Antras dalykas: vyraujantis aromatas – imbiero. Apelsinų kvapą pajusdavau tik tuomet, kai žievelė papuldavo ant dančio. Kad ten prispausta sulčių iš viso nemažo apelsino nieks nė neįtartų, net aš pati, jei nebūčiau viso šio veiksmo savo rankom atlikusi (rankos ir dabar dar kvepia).
    Garstyčių grūdelių niekad iki šiol nebuvau naudojus, ogi visai teigiamai įvertinau, kiek prisidėjo prie skonio – sunku pasakyt, bet kandant taip smagiai pokšteli, kad tikra pramoga.
    Grietinės įsidėjus ir išmaišius sriubos spalva nepasikeičia, čia mum ne kokie šaltibarščiai “pink soup”, čia brač burokėliai su apelsinais!
    Olėėėėė, olėėėė, olėėė, dabar jau esu tokios valgiusi!!!
    Ogi visai nebloga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: