Indiški ryžiai su kvapniasiais prieskoniais, baklažanais ir kepintais anakardžiais

Po savaitgalio aplankius kulinarinius blogg’us šyptelėjau, mat visgi mus veikia kažkokios bendros tendencijos – net kelios merginos įdėjo ryžių receptus. Negaliu nepasidalinti ir savuoju, indišku, kvapniu ir aromatingu:)

Reikės:
  • 0,5 puodelio basmati ryžių
  • 1 baklažano
  • pakeptų anakardžio riešutų (recepte buvo parašyta cashew, o aš pagalvojau, kad čia kažkokie mistiniai kišjų riešutai, tai įdėjau graikinių:)
  • gabalėlio smulkinto imbiero
  • aitriosios paprikos
  • 2 a.š juodųjų garstyčių grūdelių
  • kelių smulkinto česnako skiltelių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 kardamono ankščių
  • 1a.š maltos kalendros
  • 0,5 a.š ciberžolės
  • 1 lauro lapo
  • 6-5 kario lapelių
  • šviežios kapotos kalendros
  • kelių šaukštų citrinos sulčių
  1. Ryžius perplauname po šalto vandens srove, kad nuplaukti krakmolo perteklių ir išdžiovinam.
  2. Baklažaną supjaustom riekelėm, padruskinam ir paliekam pusvalandžiui nusivarvėti (taip baklažanas kepant prisigers mažiau riebalų). Tada nuplaunam ir nusausinam.
  3. Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepame garstyčių sėklas. Sudedam aitriają papriką, cinamono lazdelę, lauro ir kario lapelius, kardamono ankštis, imbierą, česnaką ir truputį pakepame.
  4. Tuomet suberiam ryžius ir nuolat maišydami kelias minutes pakepinam, kad jie gražiai pasidengtų aliejumi ir prisigertų kvapnaus prieskonių aromato.
  5. Sudedam kąsnio dydžio pjaustytus baklažanus, suberiame ciberžolę ir maltą kalendrą, druskos pagal skonį, išmaišome.
  6. Į keptuvę supilam puodelį karšto vandens, gerai uždengiame, sumažiname ugnį ir paliekame pasitroškinti 12-15min.
  7. Puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame dar 10min nejudindami pastovėti.
  8. Pagardinam citrinos sultimis, šviežiomis kalendromis ir skrudintais riešutais. Ryžiai birūs, kvapnūs – apsivalgymas!

3 thoughts on “Indiški ryžiai su kvapniasiais prieskoniais, baklažanais ir kepintais anakardžiais

  1. rusvaplaukė says:

    kiki, cashew riešutai ir yra anakardės :}

  2. Sparnuotis says:

    Rusvaplauke, och tu… galvojau, kad čia stambesnes kokios anakardės iš foto:))) O va, žodynas man ir išvertė kišjų riešutai:) Ačiū už pastebėjimą!

  3. Vilma says:

    Išbandyta, labai skanu! :) Ir kolegės darbe įvertino… ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: