Nuostabusis omleto karis su jogurtu ir skrudintais kuminais

Jau kurį laiką audžiau mintį išbandyti Jūratės kiaušinių karį. Bet šeštadienio rytą kaimynas iš kurio “skolinamės” internetą miegojo, tad negalėjau prisijungti ir pasitikslinti recepto. Teko gaminti iš savo receptų knygos. Pasinaudojau nuostabiu Jūratės patarimu šį karį daryti ne su virtais kiaušiniais, o su be priedų iškeptu omletu, kuris prisitraukė pasakiško padažo ir buvo taip skanu, kad negaliu apsakyti:)

Kariui reikės:
  • 2 kiaušinių
  • skardinės konservuotų pomidorų be odelės
  • gabalėlio šviežio smulkinto imbiero
  • 2skiltelių kapoto česnako
  • 1 skiltelėm pjaustyto svogūno
  • smulkiai kapoto aitriojo pipiriuko (aš nedėjau)
  • 1a.š medaus (rudojo cukraus)
  • 1a.š ciberžolės
  • 1a.š maltos kalendros
  • 1a.š paskrudintų kuminų (kmynų)
  • kelių šaukštų natūralaus jogurto
  • saujos kapotų šviežių kalendrų
  • druskos
  1. Įkaitintame aliejuje pakepame svogūną kol suminkštėja, tada sudedame česnaką, imbierą, aitriają papriką, suberiam ciberžolę ir dar pakepam 1ną minutę.
  2. Į keptuvę suverčiame konservuotus pomidorus, įdedame medaus, maltos kalendros, sumažiname ugnį ir patroškiname 10min.
  3. Tuo metu lengvai išplakame kiaušinius ir iškepame omletą, kurį padalinam į norimo skanumo gabalėlius. Jei tingite kepti omletą, galite tiesiog kietai išvirti kiaušinius.
  4. Omleto gabalėlius (arba virtus kiaušinius) sudedame į puodą su pomidorais ir dar kelias minutes pašildome, kol jis prisitrauks nuostabaus kario aromato.
  5. Pateikiame su šviežiomis kalendromis, jogurtu ir užbarstome skrudintais kuminais (kmynais). Tikra skonio šventė!

Kitą kartą darysiu pagal Jūratės receptą, ten dar daugiau nuostabių prieskonių! Nuodėmingai aromatingas ir skanus pusrytis:)

10 thoughts on “Nuostabusis omleto karis su jogurtu ir skrudintais kuminais

  1. Egle says:

    Viskas, aš užsikoduoju nuo blog’ų. rimtai. nuo šito ir dar kelių ypač. Jau žinau, kas tikrai tikrai bus savaitgalio pusryčiams ;)

    o dabar dar reikia tik iki turgaus braškių, vakarykščiam receptui.

  2. Sparnuotis says:

    Egle, neužsiblogink dar, juk kartu daug smagiau atradinėti įvairias gudrybes:) Man tavo patarimai labai praverčia!

  3. Egle says:

    Pasistengsiu, nes per daug sergu šita liga, kad norėčiau pasveikti :) Kad smagiau, tai sutinku, bet kaip atsirinkti, tai kas yra tie patys pirmiausiai reikalingi išbandyti dalykai? :)

  4. Jurate says:

    As gi nemeluoju ;o) Grazus pateikimas ir gardi nuotrauka!

  5. Egle says:

    Gerbiamosios indų virtuvės meistrės. Klausiu abiejų, kuo keisti kalendrą, tiek šviežia tiek džiovintą – bėda bėda, vienas asmuo namie jos net kvapo pernešti negali, ir net vieną mažiausią lapelytį sriuboj užuostų ir jos nevalgytų…

  6. Sparnuotis says:

    Egle, och tu varge, tavo "K" čia šitaip protestuoja?:) Kaip tik tavo nurodytame nerealiame jogų puslapyje skaičiau, kad galima kalendras keisti petražolėmis (bent jau viename panyro recepte taip rekomendavo), bet aš kažkaip įtariai į tą pasiūlymą pažiūrėjau, nes petražolių skonis intensyvesnis ir kartesnis. Man atrodo, kad tiesiog pakeisk mėgstamom žolelėm ir bus ramu(pvz bazilikas, mairūnas juk baisiai universalūs ir neturėtų tavo mielojo supykdyti).

  7. Egle says:

    Aha, žinok "K" :) vienąkart virdama sriubą tiesiog iš akies bėriau prieskonius ir galvojau pamėginsiu naują žolelių mišinį, tai pirmas klausimas: "Kalendros dėjai???". patraukiau pečiais: "na nėra pas mus namie kalendrų". "Nesąmonė, čia tikrai yra kalendros" ir pan. Slapčiom pažiūrau etiketę, o ten pasirodo ir kalnendros. Užuodžia iš tolo. Pasirodo, jo mama vienu metu buvo jas labai pamėgusi dėti visur, tai jis į tą pusę net žiūrėti nebegali :)
    Bandysiu gal šviežiais bazilikais ar rozmarinu keist. Ant palangės labai veši šalavijas, tai gal reikia su juo paeksperimentuot…

    Ačiū

  8. Jurate says:

    Egle, sviezias kalendras visuose receptuose galima ir praleisti, cia tik skonio reikalas. Mes irgi ne visada viska kalendroms apibarstom, ka rasi beveik kiekviename indiskame recepte. Be to, visada gali tik savo porcija pasigardinti pries valgant :o) Ir sutinku su Sparnuociu, eksperimentuok su kitais zalumynais, nepagadinsi! :o)

  9. Jurate says:

    P.S.: esu keleta kartu pamirsusi ideti maltos kalendros ir visai jos netruko :o)

  10. rusvaplaukė says:

    aš irgi skaičiau, jog petražolėm galima keisti – tą ir darau, kada kalendros po ranka nėr.

    kaip gardžiai atrodo tavasis karis! skaičiau ir aš tąjį receptą su kiaušiniais, bet dar neišdrįsau – nesu didelė kiaušinių mėgėja, kažkaip nedrąsu todėl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: