Paneer’as su špinatais, graikiniais riešutais ir cinamonu

Dievinu paneer’ą, buvo momentas prieš pusmetį, kai gamindavau troškinius su juo kas rytą kelis mėnesius (čia iš tų mano “užsiciklinimo” periodų).
Prisipažinsiu, kartais sukčiauju – kai neturiu paneer’o, vietoje jo dedu rūkytą ožkos sūrį… Irgi būna labai labai gardu:)

Reikės:
  • 200g panee’ro (saldaus pieno sūrio)
  • 100g špinatų (naudojau šaldytus)
  • pomidoro (pasirinktinai)
  • saujos graikinių riešutų
  • kelių kapoto česnako skiltelių
  • 1 a.š. kmynų
  • 1 a.š. kario (galima dėti tik ciberžolės)
  • 1a.š cinamono
  • pagal skonį – aitriosios paprikos (aš nededu)
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  1. Panyrą supjaustome kubeliais ir apkepame kol gražiai paruduoja (aš kepu ant grilio keptuvės, pateptos alyvuogių aliejumi). Atidedame į šalį.
  2. Ant vidutinės ugnies puodelyje įkaitiname aliejų, suberiame kmynus, ciberžolę, aitriają papriką, karį ir minutę pakaitinam. Tada suberiam česnaką ir maišant dar minutę pakepam.
  3. Tuomet suverčiam kubeliais pjaustytą pomidorą ir pakepam- kol jis išleis savo sultis.
  4. Pomidorams suminkštėjus atkeliauja špinatai (neturėjau šviežių, tad naudojau šaldytus), išmaišom ir patroškinam kelias minutes, kol špinatai sukris.
  5. Sudedam graikinius riešutus, apkeptus paneer’o kubelius, įberiame cinamono, druskos, pamaišome ir dar kelias minutes patroškiname. Galime pagardinti citrinos sultimis. Skanaus!

14 thoughts on “Paneer’as su špinatais, graikiniais riešutais ir cinamonu

  1. rusvaplaukė says:

    skanuma. skanuma. ir taip greitai pasidarosi.
    jei patinka šis, kada nors išbandyki palak paneer’ą – panyrą tirštame špinatų-grietinėlės padaže, pirštus nusivalgyti galima.

  2. Vilma says:

    Ar radai turguje saldaus pieno sūriuką? ;)

  3. Sparnuotis says:

    Rusvaplauke, būtinai pabandysiu su grietinėle (jogurtu?), tik be pirštų, gal jie dar man gyvenime pravers:)

    Vilma, ačiū labai už rekomendaciją, tikrai turguje jų yra, kaip tu ir sakei!

  4. Vilma says:

    Puiku! :) O aš norėčiau pabandyti pasigaminti naminį panyrą. Pagal Tavo aprašyma atrodo, kad viskas labai nesudėtingai gaunasi. ;)

  5. Jurate says:

    Gardumelis!!! Kaip tik pietu laukiu, tai net seile iki keliu nutyyyyyso perskaicius! :o) Deja, pietus nebus tokie skanus…. :o/

  6. Egle says:

    Nu, merginos, gal baigiam apie pietus… :/ Pilvas urzgia ir visaip kaip grasina ir valgyt reikalauja :)

    Vilma, man ir įdomu apie saldaus pieno sūriuką… blink blink ;)

  7. allegra says:

    Ir man, ir man :)
    Kokiam turguj jo ieškot? Koordinates ant lėkštės, prašom :)

  8. Sparnuotis says:

    Halės turguje saldaus pieno sūriuas radau plytiniame pavilione – įėjus pro pagrindinį įėjimą, kairiau – stovi moteriškė ir turi saldžių, saldžių-sūrių saldaus pieno sūrių:)
    Vilma žino tašką ir Kalvarijų mėsos pavilione, ar ne taip?:)

  9. rūtuliukas says:

    pas tave visada viskas taip skanu. Negaliu atsidžiaugti tuo, kad taip puikiai rašai ir gamini. Šaunuolė :)

  10. Vilma says:

    Merginos, jokios paslapties nėra. Kažkada Jūratės bloge, po jos receptu su panyru, kalba užėjo apie lietuviškus sūrius kuriuos galima vietoj panyro naudoti, nes nei vienas parduotuvinis netinka, nes kepimo metu skystėja, lydosi ir kitokias baisybes išdarinėja… Tai va, Kalvarijų turguje, mėsos paviljone, tik įėjus ir pasukus į dešinę, palei sieną stovi kelios pardavėjos turinčios tik saldaus pieno sūrių kuris puikiai tinka indiškiems patiekalams. Be paprasto be priedų yra dar su kmynais, razinomis, razinomis+aguonomis… Rinktis yra iš ko ir sūriai labai labai skanūs. :)

  11. Sparnuotis says:

    Rūtuliuk, labai tau ačiū už tokią šilumą:)

  12. rusvaplaukė says:

    visada perku ten, kur Vilma aprašė – na, tik nenaudoju jo kaip panyro, o tiesiog kramsnoju :}

    >> Rusvaplauke, būtinai pabandysiu su grietinėle (jogurtu?), tik be pirštų, gal jie dar man gyvenime pravers:)

    su grietinėle ir su jogurtu gaunasi visiškai skirtingi skoniai, visiškai! ,) man palak panyras su jogurtu – nelabai, nelabai, mat jau ir patys špinatai truputį link kartumo, tai grietinėlė puikiai juos atsveria, ir tas padažas tampa toks.. <>dangiškas<>, aha.

  13. Sparnuotis says:

    Rusvaplauke, štai kaip 5domu, labai geras pastebėjimas apie jogurto-grietinėlės skirtumą. Ieškosim dangiškumo, čiū!

  14. Egle says:

    Sparnuoti, ar galėtum brūkštelti man savo e-mail’ą? :) Yra vienas malonus reikaliukas apie kurį reikėtų papliurpti :) arba gali man tiesiog parasyti aleksandraviciute.egle@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: