Remojon – Andalūziška karčiųjų apelsių užkandėlė su žuvimi

Varčiau iš Andalūzijos atsivežtą kulinarinę knygą ir užsikabinau už paprastos užkandėlės Remojon vadinamos, kurią galima drąsiai vadinti žuvies salotomis:)

Reikės:
  • žuvies: skumbrės arba tuno (gabaliukais ir aliejuje) arba keptos menkės
  • apelsino
  • pomidoro
  • svogūno laiškų
  • žalių alyvuogių
  • skiltelės česnako
  • šviežių kalendrų
  • cherezo acto (keičiau citrinos sultimis)
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • pakeptos duonos riekučių
  1. Ispanai reikalaja pomidorus nulupti, išimti sėkliukes ir supjaustyti kubeliais.
  2. Česnako skiltelę ir svogūnų laiškus supjaustom plonais žiedeliais.
  3. Apelsiną nulupame, išskaidome į skilteles ir supjaustome kubeliais, sultis supilame į salotų dubenį.
  4. Žuvį (aš turėjau tuno) padalinam gabalėliais, sumaišome su apelsinais, pomidorais, svogūnais, česnaku ir alyvuogėmis. Paliekame valandai šaldytuve.
  5. Užkandėlę tepame ant skrudintos duonelės riekučių, pagardinam druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, šlakeliu acto ir šviežiomis kalendromis. Arba valgome tiesiog kaip salotas:)

2 thoughts on “Remojon – Andalūziška karčiųjų apelsių užkandėlė su žuvimi

  1. allegra says:

    Mėgstu tokio tipo užkandėles su žuvimi. Pamenu, anksčiau baisiai skanu būdavo smulkintą rūkytą žuvį (skumbrę?) maišyti su pjaustytais agurkais, majonezu, prieskoniais ir tepti ant šviesios duonos :)

  2. Sparnuotis says:

    Allegra, tikrai skanu, tinka ir rūkytas karšis ir skumbrė, manau ir kitos panašios žuvys! su pomidorais ir majonezu irgi gardu, mmm… taip ir kvepia man Preila, vasara ir žuvies prekystaliais:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: