Toskaniška baklažanų užkandėlė-užtepėlė su marinuotom daržovėmis, balzaminiu padažu ir kedro riešutais

Šventė mano namuose, nes turiu naują Toskaniškų patiekalų knygą savo sparčiai “tunkančioje” receptų knygų kolekcijoje:) O šią savaitę kasdien valgiau baklažanus, nes kai kurie prekybos centrai “padovanojo” jų pigiau, tad ieškojau kažko naujo ir neišbandyto. Ir radau! Skubu pasidalinti baklažanų užtepėlės su ciabata receptu, kurią valgiau kaip užkandėlę. Labai labai!

Reikės:

  • baklažano
  • mėgstamų marinuotų daržovių asorti (svogūnėliai, agurkėliai, pievagrybiai, paprikos ir t.t.)
  • 1a.š. kaparėlių, nuplautų ir nusausintų
  • žaliųjų alyvuogių
  • didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais
  • kelių skiltelių kapoto česnako
  • 2v.š kedro riešutėlių, šiek tiek paskrudintų sausoje keptuvėje
  • balzaminio acto
  • alyvuogių aliejaus
  • rikotos (pasirinktinai)
  • ciabata duonelės paskrudintos, įtrintos česnaku, padruskintos ir palaistytos alyvuogių aliejumi
  1. Baklažaną supjaustom riekelėm, padruskinam, paliekam pusvalandžiui nusivarvėti, nuplaunam, nusausinam ir apkepam grilio keptuvėje (arba aliejuje) kol gražiai parunda. Atidedame.
  2. Kitame puodelyje arba nedidelėje keptuvėje į įkaitintą aliejų suverčiam pjaustytą svogūną, pasmulkintas marinuotas daržoves, kaparėlius, alyvuoges, sumažinam ugnį, ir paliekam 15min pasitroškinti, į pabaigą suverčiam kapotą česnaką ir kedro riešutėlius.
  3. Tada į marinuotų daržovių troškinį pilame balzaminį actą, leidžiam daržovėm šiek tiek jame paburbuliuoti.
  4. Vėliau, į marinuotų daržovių puod1 turėtų atkeliauti pasmulkintas baklažanas ir viskas išmaišoma, kad tolygiai pasidengtų padažu.
  5. Geriausiam rezultatui, reikėtų palikti nakčiai šaldytuve, kad skoniai suskambėtų. Bet čia turintiems kantrybės.
  6. Tada, šitą gėrį tepam ant ciabatos, o ant viršaus dedame šiek tiek rikotos. Aš tiesiog dėjau marinuotas daržoves ant baklažanų riekelių ir valgiau kaip užkandėlę. Skanu skanu:)

One thought on “Toskaniška baklažanų užkandėlė-užtepėlė su marinuotom daržovėmis, balzaminiu padažu ir kedro riešutais

  1. Vilma says:

    O kada ir kur reikėtų dėti rikotą, jei pasirenkame ją naudoti? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: