Kmynų lasi

Visuomet Indiškame restoranėlyje užsisakau šio pikantiško jogurto gėrimo. Bet kadangi taip skanu ir paprasta pasidaryti pačiam, tai nuodemė neišbandyti:)

Reikės:
  • 0,5ml natūralaus jogurto
  • 1v.š. kmynų (kuminų) sėklų
  • druskos
  • ledinio vandens (nebūtinai)
  1. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepam kmynų sėklas, kol jos išleidžia savo aromatą. Tada jas sutrinam prieskonių grūstuvėje. Variantas tinginėliams – naudoti jau maltus kmynus, bet paskrudinus gardžiau:)
  2. Beriam į jogurtą kmynus, druską ir gerai išplakame. Viskas! Skanu ir pikantiška!

Indai kažkodėl skiedžia lediniu vandens, bet nežinau kam tai tarnauja – gal dėl taupumo? O aš kartais darau ne su jogurtu, o su pasukomis, kurias labai mėgstu:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: