Moliūgai ir cukinijos balzaminiame-apelsininiame padaže su rozmarinu ir kedro riešutais

Dar vienas puikus būdas paruošti saldžiarūgščias cukinijas ir moliūgus. Labai tinka su apelsinų sultyse išbrinkintu kuskusu.


Reikės:

  • 1 mažos cukinijos
  • 250g moliūgo
  • 1no apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės
  • 2-3v.š. gero balzaminio acto
  • 1v.š medaus arba rudojo cukraus
  • šviežio rozmarino
  • 1v.š kedro riešutėlių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  1. Įkaitintame aliejuje 1-2 min pakepame tarkuotą apelsino žievelę.
  2. Suberiame kubeliais pjaustytą moliūgą ir kapotą rozmariną, išmaišome ir kelias minutes kepame.
  3. Tuomet suberiame pusžiedžiais pjaustytą cukiniją, pusę kiekio apelsino sulčių, kedro riešutus, gerai išmaišome ir apkepame kol daržovės gražiai paruduoja (svarbu neperkepti, kad liktų traškios).
  4. Atskirai indelyje išplakame balzaminį actą su medumi ir likusiomis apelsinų sultimis.
  5. Užpilame balzaminio padažo mišinį ant daržovių ir nuolat maišydami dar kelias minutes pakaitiname. Ppagardinam druska. Skanaus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: