Karštos pupelių salotos su karameliniais svogūnais ir ožkos sūriu

Baisiai mane suintrigavo šis Libanietiškas Elžbietos receptas tais savo karameliniais svogūnais. Rezultatas puikus, kaip ir buvo žadėta:)

Reikės:

  • skardinės konservuotų pupelių
  • 100g špinatų (naudojau šaldytus)
  • kelių šalotų arba didelio raudono svogūno
  • šaukšto rudojo (muscovada) cukraus
  • kelių česnako skiltelių
  • druskos, pipirų, čili (kas mėgsta pikantiškiau)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • rūkyto ožkos sūrio (nebūtinai)

  1. Šalotus supjaustom žiedeliais, suberiame į įkaitintą keptuvėje aliejų, pabarstome ruduoju cukrumi ir pamaišydami apkepame, kol jie gražiai karamelizuosis. Nukeliame nuo ugnies.
  2. Kitame puodelyje įkaitinam aliejų, suberiam sukapotą česnaką, minutę pakepaminam, sudedam špinatus, gerai išmaišom ir kelias minutes patroškiname.
  3. Į puodą su špinatais suberiam pupeles, pagardinam druska ir pipirais, apšlakstom citrinos sultimis, gerai išmaišome ir pamaišom minutę, kol pupelės sušils.
  4. Į lėkštę dedam pupeles su špinatais, ant viršaus karamelinius svogūnus ir užbarstom ožkos sūriu. Fantastika!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: