Burokėliai su obuoliais, imbieru, balzaminiu padažu ir graikiniais riešutais

Mėgstu burokėlius. Labai mėgstu. Šį kartą, puikus garnyras prie žuvies, arba tiesiog gaivus užkandis.

Reikės:

  • 300g virtų burokėlių pjaustytų kubeliais
  • 1no rūgštesnio obuolio, pjaustyto plonomis skiltelėmis
  • traikšyto česnako skiltelės
  • 1 a.š. smulkiai kapoto šviežio imbiero
  • šviežių svogūno laiškų
  • 3v.š balzaminio raudonojo acto
  • 2v.š. citrinos sulčių
  • 1a.š kmynų (kuminų) ir kalendrų grūdelių
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • pakeptų graikinių riešutų
  1. Pjausytus burokėlius išmaišome su raudonuoju balzaminiu actu ir paliekame 20min pasimarinuoti.
  2. Sausoje keptuvėje pakepinam kmynus ir kalendras, o tada švelniai sugrūdame.
  3. Citrinos sultis, likusį balzaminį actą, alyvuogių aliejų išplakame atskirame indelyje, sudedame kmynus ir kalendras, tarkuotą imbierą, česnaką ir gerai išmaišome.
  4. Atskirame inde sumaišome burokėlius su obuoliais, supilame padažą, pagardiname druska, išmaišome ir užbarstome graikiniais riešutais bei svogūnų laiškais. Super!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: