Saldžiarūgštės cukinijos su razinomis, kedrais ir perlinėm kruopomis

Dieviška! Nėra net ką ir pridurti:) Saldžiarūgštės cukinijos nuostabiai dera su traškiais kedro riešutėliais, saldžiomis razinomis, o “al dente” perlinės kruopos suteikia aksominio švelnumo. Labai labai skanu.

Reikės:

  • jaunos cukinijos
  • pusės puodelio išvirtų (bet ne pervirtų) “ald dente” perlinių kruopų
  • saujos razinų
  • pakeptų kedro riešutų
  • šaukšto rudojo cukraus
  • šaukšto baltojo vyno acto
  • druskos, pipirų
  • skiltelės kapoto česnako
  1. Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pabrinkti
  2. Įkaitiname aliejų, sudedame supjaustytas cukinijas ir kelias minutes apkepame, kol švelniai paruduoja.
  3. Sudedame į cukinijų keptuvę česnaką ir dar pakepam, kol jis tampa permatomas.
  4. Į keptuvę įpilame vyno actą, pabarstome cukrumi (medumi), troškiname kol actas išgaruos.
  5. Sudedame razinas, išvirtas perlines kruopas, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome ir kelias minutes viską patroškiname.

Galima taip gaminti ir vienas cukinijas, be perlinių kruopų (nors jos nei kiek negadina, o ir sotumo kur kas daugiau:) Skanumėlis!

2 thoughts on “Saldžiarūgštės cukinijos su razinomis, kedrais ir perlinėm kruopomis

  1. boruze vardu baime says:

    šitą irgi bandysiu,labai jau viliojamai skamba ir atrodo…

  2. Sparnuotis says:

    Tikiuos, nenusivilsi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: