Perlinių kruopų, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių ir feta sūrio salotos

Perlinių kruopų derinys su Viduržemio jūros skambesiu:)

Reikės:

  • pusės puodelio perlinių kruopų
  • saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
  • juodų alyvuogių
  • šaukštelio kaparėlių (nuplautų po šaltu vandeniu ir nusausintų)
  • fetos sūrio (galima pakeisti ir tofu, kad mėgsta)
  • alyvuogių aliejaus
  • citrinos sulčių
  • šviežių mėgiamų žolelių
  1. Išverdame perlines kruopas. Paprastai jos verdamos apie 45min, o į vandenį aš pridedu visko ką mėgstu – laimo, kario lapelių, gvazdikėlių, cinamono lazdelę, kvapių pipirų, tarkuotos apelsino žievelės (apskritai, perlines kruopas pasakiškai skanu virti apelsinų-vandens mišinyje, ypač saldiems patiekalams)
  2. Kruopas išmaišome su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais ir alyvuogėmis.
  3. Supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir užbarstome Fetos sūriu bei mėgiamom žolelėmis. Paprasta!

Advertisements

2 thoughts on “Perlinių kruopų, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių ir feta sūrio salotos

  1. rūtuliukas says:

    puiki idėja :) bandysim.

  2. Sparnuotis says:

    Skanaus, Rūtuliuk:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: