Naminio jogurto eksperimentas

Esu sau pasižadėjusi išbandyti ir naminio panyro receptą, bet šiam kartui nutariau pasirinkti lengvesnį, naminio jogurto išbandymą.
Jogurtas gavosi skanus, visiškai nerūgšus, bet gan skystokas… o aš tikėjausi tvirto, graikiško, varianto (kaip buvo ir žadėta recepte). Gal kas žinote kodėl? Naudojau liesą pieną ir jogurtą, ar tai galėjo pakišti koją tvirtai tekstūrai?

Naudojau:

  • 0,5l pieno
  • 70g natūralaus jogurto
  • gardinau obouliais, skystu medumi ir kakavos drožlių bei čili miltelių mišiniu

Viskas nepaprastai paparasta:) Pieną gerai sumaišome su jogurtu ir paliekame per naktį šiltai (galima dėti į karšto vanens voneles, bet aš tiesiog prie radiatoriaus pastačiau). O ryte, štai stebuklas – valgome jogurtą su kuo mėgstame.

3 thoughts on “Naminio jogurto eksperimentas

  1. Egle says:

    sakyčiau būtent dėl lieso pieno tau jogurtas ir nesigavo “graikiškas”. Jogurtui reikia kuo riebesnio pieno. Nors aš šiaip riebalų baidausi, tačiau gamindama naminį jogurtą naudoju bent jau 2,5 proc. riebumo. Žodž, kuo riebesnis tuo geriau. O siaip išbandytas, patikrintas ir nepkeiciamas receptas yra Vyganto svetainėje. Visada tik taip ir darau ir jokių dviračių nebeišradinėju.http://www.skaniai.lt/2007/09/17/naminis-jogurtas/Pabandyk ;)

  2. Sparnuotis says:

    Dėkui tau, Egle, už naudingą komentarą ir nuorodas! Bandysiu reabilituoti eksperimentą:)

  3. Egle says:

    Tai kad nėra už ką :)Parašyk kaip gavosi :) Man nėkart nėra nesigavę vadovaujantis tuo receptu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: