Bulvių ir žirnelių garnyras su kmynais ir kokoso drožlėmis

Net man, skeptiškai vertinančiai bulves, buvo labai smalsu išbandyti šį indišką receptą. Paprastas, harmoningas, grynų skonių derinys. Patiko, gali būti tiekiamas kaip garnyras, labai gražiai dera spalvos.

Taigi, reikės:

  • 400g virtų, pjaustytų bulvių (naudojau tokias žavias, mažulytes raudonas bulves, kurių net nelupau, tik svarbu nepervirti)
  • 400g šviežių arba šaldytų žirnelių
  • kmynų (kuminų) sėklų
  • 1a.š smulkiai pjaustyto šviežio imbiro
  • 2 a.š juodų garstyčių grūdelių
  • 2 džiovintų čili pipirų
  • 2 šaukštų tarkuoto kokoso (jei neturite šviežio, galima užpilti džiovintą karštu vandeniu, palaikyti 5-10min ir nusausinti)
  • keletas šaukštų vandens
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  1. Įkaitinti aliejų ir 1-2 min nuolat maišant pakepti garstyčių sėklas, kol jos pradeda pokšėti.
  2. Sudėtyi kmynus, čili ankštis, imbierą, išmaišyti.
  3. Tada suverčiam pjaustytas bulves ir žirnelius, ir kelias minutes, nuolat maišant ant aukštos ugnies pakepinam.
  4. Įpilam kelis šaukštus vandens, uždengiam, sumažinam ugnį ir 2-3 min paliekam pasitroškinti, kol vanduo susigers.
  5. Išjungiam ugnį, pabarstom druska, kokosų drožlėm ir skanaus! Man gardu jau vien dėl to, kad ne taip, kaip įprastos bulvės:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: