Karamelizuoti žiediniai kopūstai

Šį savaitgalį turėjau galimybe uzurpuoti draugo mamos orkaitę, tai labai džiaugiausi galėdama išbandyti karamelizuotų kalafijorų receptą.

Reikės:
  • žiedeliais skaidyto žiedinio kopūsto
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (tirpinto sviesto)
  • 1 a.š rudojo cukraus
  • 1 a.š cinamono
  • 1 a.š raudonosios paprikos
  • 1 a.š kuminų (kmynų)
  • druskos, pipirų
  1. Svarbiausią vaidmenį kalafijorų karamelizavimuisi turi alyvuogių aliejus (sviestas). Tad jo negailime ir gerai išmaišome kopūstų žiedynėlius, kad jie visi tolygiai juo pasidengtų.
  2. Tada suberiame visus sumaišytus prieskonius ir dar kartelį viską gerai išmaišome.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 190laipsnių. Kalafijorus vienu sluoksniu paberiame ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir pašuaname į orkaitę 20 minučių. Kas 5min pamaišome, kol žiedynėliai gražiai apskrunda, bet nepraranda savo traškumo.

Puikus garnyras, arba gali būti pateikiama kaip pikantiška užkandėle. Prieskonių tema galima varijuoti kiek norisi – pridėti aštrumo, saldumo, pagal kiekvieno gomurio poreikius.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: