Švelni daržovių sriuba su jūros gerybėmis

Vėlų vakarą taip užsinorėjau ko nors paprasto ir kvapnaus, kad išsivirus šią sriubą, sukirtau vienu prisėdimu visą puodą, kurio būtų 2 žmonėm ir 2 dienom laisvai pakakę:)

Sriuba labai paprasta:

  • kubelis daržovių/žuvies sultinio (kur gauti gatavo žuvies sultinio???)
  • saldžiosios paprikos, pjaustytos juostelėmis
  • pusė poro pjaustyto žiedeliais
  • česnako skiltelė
  • 2 morkos supjaustytos šiaudeliais
  • 2 pjaustyti pomidorai
  • 100g supjaustyto kopūsto
  • 200g žuvies gėrybių mišinio
  • druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (rinkausi šviežias petražoles) ir žuvies padažo (kuris ančiuvius “atstoja” anot etiketės) – pagal skonį
  • jogurte mirkytos aitriosios paprikos ankšties (radau šito gėrio indiškoje parduotuvėje – ne taip aštru, ir labai skanu)
  1. Užverdam sultinį, sudedam visas daržoves (išskyrus kopūstą) ir aitriąją papriką bei paverdam kol daržovės sumikštės – apie 10min. Tada suberiam kopūstus ir dar kelias minutes leidžiam virti.
  2. Į sriuba suverčiam šaldytų gėrybių mišinį (net neatšildžius), šiek tiek žuvies padažo (jo nukoviau Mark&Spencer maisto skyriuje) ir paverdam dar 2-3 minutes.
  3. Gardinam šviežiomis petražolėmis, druska ir pipirais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: