Karštos pievagrybių ir paprikų salotos su kalendromis

Šiandien parduotuvėje nukoviau rudų pievagrybių – tiksliau marketingistai “nukovė” mane, ant jų užrašę viliojanti pažadą “…dar daugiau miško aromato…” Kaip gi tokiam pasiūlymui atsilaikysi, impulsyvus pirkėjau?

Daug galvoti ką su savo pirkiniu daryti nereikėjo, nes pasiūlymas buvo čia pat ant etiketės – pievagrybių, paprikų ir kalendrų salotos. Dalinuosi jomis su jumis:)

Reikės:

  • 400g pievagrybių (tų su miško aromatu:)
  • raudonos saldžiosios paprikos supjaustytos juostelėmis
  • šaloto pjaustyto griežinėliais
  • smulkinto česnako
  • kalendros (šviežios arba džiovintos maltos)
  • dašių, petražolių, druskos, pipirų
  • jaunų salotų, špinatų ar kitų žalių lapų:)
  1. Įkaitiname alyvuogių aliejų, pakepinam šalotą, sudedam petražoles ir česnaką, o po minutės suverčiam grybukus ir paprikas. Gerai viską išmaišom ir troškinam, kol pievagrybių skystis nugaruos ir paprika šiek tiek suminkštės.
  2. Pagardinam kalendromis, dašiais, druska ir pipirais ir dedam į lėkštę, kurioje laukia salotų lapai. Apšlakstome citrinos sultimis ir ragaujam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: