Apelsininių morkų ir česnakinio sūrio užkandėlė

Morkos, morkytės – jas dievinu, tiek graužti šviežias, tiek troškintas, tiek garuose virtas. Šį kartą, nuostabi, pikantiška užkandėlė su apelsiniu padažu ir sūriu, kurią galėčiau valgyt 3kartus per dieną:)

Reikės:

  • 400g morkų
  • rūkyto ožkos sūrio (Feta irgi tiktų)
  • pusės apelsino sulčių, bei citrinos sulčių pagal skonį
  • kmynų(kumino) pakepto sausoje keptuvėje ir sugrūsto
  • traiškyto česnako pagal skonį
  • truputis rudojo cukraus, pipirų, druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • prieskoninių žolelių (aš naudojau skirtų varškei ir sūriui – petržolės, krapai, džiovinti svogūnai ir t.t)
  1. Du būdai paruošti morkas – arba supjaustę griežinėliais išverdame pasūdytame ir vandenyje su česnako skiltele, arba garuose, prieš tai įmetę česnako skiltelę ir citrinos žievelę (dėl aromato). Jei norim “kietesnio varianto” verdam apie 8 min, o jei norime – paverdam ilgėliau ir morkas sutriname.
  2. Pasiruošiame padažą: apelsino sultis sumaišome su citrinos sultimis, sudedame česnaką, įpilame alyvų aliejų, sugrūstus keptus kmynus, druską, pipirus, įdedame cukraus pagal skonį ir gerai išplakame.
  3. Išvirusias morkytes apliejame apelsininiu padažu, suverčiame smulkintą sūrį, apibarstom prieskoninėm žolelėm, gerai išmaišome, kad morkos pasidengų ištirpusiu sūrio patalu.

Galima valgyti ir be sūrio – tada jau būtų vienas iš autentiškų marokietiškos virtuvės variantų. Nesakykit, kad virtos morkos yra blogis kol neišbandėte šio recepto:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: