Žiediniai kopūstai su žolelėmis ir džiovintais pomidorais

Matyt, kažkokia empatijos stoka, nes man akys ant kaktos išsprogsta, kai išgirstu, kad kažkas bjaurisi “kalafijorais”:) Kuo gi jie nuostabūs? Ogi tai daržovė, kuri ypatingai lengvai į save sugeria kvapus, todėl kiekvieną kartą ją ruošiant, gali gauti aromatingą ir kaskart skirtingą patiekalą. Šį kartą itališkam bloge nusižiūrėtas receptas su saulėje džiovintais pomidorais.

Reikės:

  • žiedeliais skaidyto žiedinio kopūsto
  • saulėje džiovintų pomidorų
  • kapotos česnako skiltelės
  • mėgstamų prieskoninių žolelių – bazilikas, petražolės, raudonėlis ir t.t (super- jei šviežios)
  • pomidorų miltelių ištirpintų puodelyje vandens (jei neturite, tiks ir pomidorų padažas)
  • aliejus, druska, pipirai, kmynai (nebūtinai), aitrioji paprika (pasirinktinai)

  1. Įkaitintame aliejuje minutę pakepam kmynus, aitriąją papriką (jei naudojam), česnaką, petražoles ir džiovintus smulkintuspomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato.
  2. Sudedam kopūsto žiedynėlius, gerai išmaišome ir 7min pakepam, kol daržovės pradeda gražiai ruduoti.
  3. Tada supilam vandenį su ištirpintais pomidorų milteliais, gerai išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pasitroškinti, kol išgaruoja visas skystis.

Skanaus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: