Troškinti rauginti kopūstai su grybais

Troškinti rauginti kopūstai, universalus patiekalas, sutinku jį visose Europos šalių virtuvėse. Nors šį nusižiūrėjau iš itališkų patiekalų knygos(Silver Spoon), bet neradau sau atsakymo – kurgi esminis skirtumas nuo analogiškų kitų tautų variantų. Tiesa, tai labiau panašu į intelektualines paieškas, kurios geram šio patiekalo skoniui neturi jokios įtakos:)

Taigi, crauti con funghi e patate reiks:

  • 5oog raugintų kopūstų
  • 250g pievagrybių (arba geresnių grybų, jei jūsų šaldytuve šventė)
  • smulkintos svogūno galvutės
  • plonom riekutėm pjaustytų bulvių
  • druskos, pipirų, (kadagio uogų, garstyčių grūdelių, kmynų, lauro lapų, gvazdikėlių, cinamono lazdelės, muskato riešuto – pasirinktinai kas ką mėtgsta ir turi)
  • sviesto (aliejaus)
  1. Ant vidutinės ugnies svieste (aliejuje) apkepame žiedeliais pjaustytą svogūną bei garstyčių ir kmynų sėklas (jei naudojame).
  2. Į keptuvę suverčiame raugintus kopūstus (prieš tai nuplaunam ir nuvarvinam po šaltu vandeniu), bei pjaustytus pievgrybius. Sudedame prieskonius, kuriuos naudojame – kadagio uogas, lauro lapelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius. Padidinam ugnį ir nuolat maišydami troškiname apie 8min.
  3. Sudedam plonai pjaustytas bulves, sumažiname ugnį, uždengiame puodą ir paliekame troškintis dar 45min. Nuolat pamašome, jei trūksta skysčių, įpilame po šauktą karšto vandens.
  4. Druska, pipirai ir … garnyras gatavas:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: