Troškinti raudonieji kopūstai su cinamonu

Raudonasis kopūstas – palčiai sutinkamas Belgiškoje virtuvėje. Flamų mėgstamas saldžiai-rūgštaus derinys, šiuos tradicinius troškintus kopūstus perkelia į kitą dimensiją. O aš vis sukdavau galvą parduotuvėje žiūrėdama į tuos violetinius kopūstus – ir ką su jais žmonės daro? O gi valgo, ir dar kaip skaniai!

Taigi, Chou rouge aux pommes prireiks:

  • 0.5kg plonai supjasutyto raudonojo kopūsto
  • žiedeliais pjaustytos svogūno galvutės
  • 100ml balto arba raudono vyno acto
  • 3-4 obuolių
  • 2 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • malto cinamono
  • druskos, pipirų
  • 2 .š rudojo cukraus

  1. Svieste (aliejuje) 5 min pakepiname svogūną. Tada suverčiam pjaustytą kopūstą, gerai išmaišom ir supilam vyno actą. Sudedam pjaustytus obuolius ir 3 minutes troškiname nuolat maišydami.
  2. Į keptuvę su daržovėmis sudedam lauro lapus (puiku, jei turit šviežių) ir gvazdikėlius. Uždengiam ir pamaišydami troškinam kol kopūstai suminkštės – reikės kantrybės, nes tai užtrunka apie 1,5-2val (ir man tai didžiausias iššūkis). Karts nuo karto patikrinam, kad troškiniui užtenka skysčio, jei trūksta – įpilam šauktą karšto vandens.
  3. Pagardinam druska ir pipirais, suberiam cinamoną ir rudajį cukrų. Priklausomai nuo to, kokio rūgštumo obulius naudojate – cukraus galite dėti daugiau arba mažiau. Dar pakaitinam 3 minutes, išgraibom gvazdikėlius ir lauro lapus bei skanaujam.

Labai tinka su mėsa, žvėriena ir dešrelėmis. O aš tiesiog valgau vienus:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: