Špinatų, saldžiosios paprikos ir avinžirnių bhaji

Dar vienas nuostabus indiškas daržovių patiekalas su avinžirniais.

Reikės:

  • špinatų
  • saldžiosios paprikos pjaustytos šiaudeliais
  • skardinės avinžirnių
  • žiedeliais pjaustyto šaloto (toks svogūnas, tik saldesnio skonio)
  • 2 skiltelių traiškyto česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • puodelio vandens
  • prieskonių: tarkuoto imbiero, čili miltelių, malto kumino (aš naudoju kmynus), druskos
  1. Karštame aliejuje 30s apkepam imbierą ir česnaką, tada suverčiam šalotą ir saldžiąsias paprikas ir kepam 5-6 min kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
  2. Sudedam čili, kuminą ir pomidorų padažą, patroškinam 2-3min, įpilam puodelį vandens, išmaišom ir užverdam. Tuomet įmaišom špinatus ir konservuotus avinžirnius ir pakaitinam 5-6min, kol špinatai suminkštėja. Padruskinam ir … skanumėlis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: