Citrininės bulvytės su cukinijomis

Indiškos virtuvės klasika – bulvių ir cukinijų derinys. Citrina ir šviežios žolelės tikrai priverčia jį suskambėti. Tiesa, aš gaminau be bulvių, bet pateikiu originalų receptą.

Reikės:
  • bulvių supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų
  • cukinijų supjaustytų šiaudeliais ir apvirtų (aš mėgstu traškias, tai neapverdu)
  • 2 smulkintų pomidorų
  • žiedeliais pjaustyto svogūno
  • kelių skiltelių traiškyto česnako
  • aliejaus
  • tarkuotos citrinos žievelės ir citrinos sulčių
  • pusės puodelio karšto vandens
  • Prieskonių: 2a.š kumino sėklų (aš naudoju kmynus), 0,5a.š garam masala mišinio, 1a.š tarkuoto imbiero, 0,5a.š ciberžolės (kukurmos), šviežių mėtų ir kalendros, druskos

  1. Aliejuje apkepinam svogūną kol suminkštėja. Sudedam kumino sėklas, česnaką, ciberžolę ir imbierą ir pakepam 2-3 minutes.
  2. Tuomet suverčam bulvių šiaudelius, vandenį, ir ant aukštos ugnies patroškinam 4-5 minutes.
  3. Tada atkeliauja cukinijų šiaudeliai, pomidorai ir garam masala. Gerai išmaišom ir dar patroškinam 3-4 min.
  4. Pabaigoje gardinam šviežiom mėtom, kalendrom (naudojau džiovintas) bei druska, ir apšlakstom citrinos sultimis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: